Cele mai asteptate jocuri horror din 2015

Bine v-am găsit minionii mei la colțișorul nostru digital întunecat. În prima cuvântare, vreau doar să precizez cam ce veți putea găsi în acest sălaș. De când eram mic am fost fascinat de către lumea jocurilor video și de filmele horror. Așa că ce poate fi mai bun decât un joc horror? 

O să explorăm împreună această lume întunecată și vom vedea ce jocuri merită jucate și care merită aruncate în focurile Ghenei. Cel mai probabil voi face reviewuri video la jocuri și cine știe, poate o punem și de un stream, în viitorul mai îndepărtat. 

Pe lângă aceasta voi acoperi știri, liste de top 10, concursuri și ce mai pică la îndemână. 

Și ca regulă generală, voi fi destul de scurt pentru că urăsc să scriu mult și fără rost. Așa că nu pot să îmi doresc să o ducem cât mai bine! 🙂

Acestea fiind spuse, să trecem la treabă!

call_cthuluCall of Cthulhu

În ianuarie, developerii de la Frogwares au anunțat că plănuiesc să facă un nou joc Call of Cthulhu. De atunci s-au lansat multe semne de întrebare iar tăcerea necaracteristică a producătorilor nu a făcut decât să pună paie peste foc.  Știm deja că s-au anulat cele două sequeluri care trebuiau să urmeze celebrului Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth și de asemenea jocul InSane, în colaborare cu Guillermo Del Toro. Nu putem să concluzionăm decât că există un blestem asupra oricărui developer care vrea să creeze un joc inspirat de operele lui H.P. Lovecraft.

Data lansării:  TBA 2015

doomDoom

După multe întârzieri, s-a anunțat că Doom e pe țeava. Chiar dacă nu a fost lansat niciun preview oficial pentru publicul general există destui norocoși care deja l-au văzut. În general ID Software nu da niciodată data de lansare. Știm deja: “când e gata, e gata”.

Data lansării:  TBA 2015, dar posibil 2016

Dying Light

dyinglight
Cum Dead Island 2 a fost dat în grijă altor developeri, cei de la Techland au rămas cu ceva timp liber. Toate bune și frumoase, doar că în loc să experimenteze ceva nou, echipa s-a hotărât să îmbunătățească fundația pe care au creat-o în Dead Island. Și asta nu e rău pentru că rezultatul pare un joc destul de ambițios, la prima vedere și care promite o experiență de multiplayer de vis. Și mult mult parkour.

Data lansării:  27 ianuarie 2015

Until Dawn

 

Until-DawnDupă ce au dispărut pur și simplu în neant o perioadă de timp, Sony au reanuntat jocul Until Dawn, un slasher horror realizat de cei de la Supermassive Games. Jocul a fost îmbunătățit în fiecare mod posibil, asta incluzând și o rescriere completă a scenariului original, ca să îl facă exponențial mai terifiant. Until Dawn este un joc promițător și dacă se va bucura de success va deschide drumul pentru mult mai multe jocuri de acest gen.

Data lansării: TBA 2015

Silent Hills

Probabil că este unul dintre cele mai anticipate jocuri de către mine. Mai mult, demoul folost ca teaser numit P.T. pentru PS4 a fost absolut genial. Jocul este dezvoltat de cei de la Kojima Productions, cu Hideo Kojima și Guillermo Del Toro ca și directori. Pe lângă asta îl avem și pe Norman Reedus, cunoscut pentru rolurile lui în Boondock Saints și The Walking Dead, care îi va împrumuta vocea personajului principal. Silent Hills este deja unul dintre cele mai anticipate jocuri și niciun detaliu referitor la poveste sau personaje, nu a fost împărtășit încă.

silent-hills

În demoul P.T., intrăm în pielea unui personaj necunoscut care se trezește într-o cameră ciudată. Jucătorul îl va ghida pe caracter prin același hol, în mod repetitiv, și va experimenta situații ciudate și macabre. Singurele detalii ale poveștii le aflăm de la un radio care merge în surdină. Aparent o crimă oribilă s-a petrecut în acea casă, în care jucătorul bâjbâie haotic.

Singurul lucru care mă întristează este că pentru Silent Hills nu s-a specificat o dată a lansării și în afară de asta, nu au fost numite alte platforme dedicate cu excepția PS4.

Data lansării:  TBA 2015

l4d3Left for Dead 3

Personal sunt un mare mare fan când vine vorba de franciza co-op horror Left 4 Dead. Cu toate că  Valve nu își onorează aproape niciodată promisiunile în ceea ce privește datele de lansare, eu mă mențin optimist. Ce știm sigur este că Left 4 Dead 3 este în producție, așa că va trebui să fim răbdători până când cei de la Valve ne vor da mai multe detalii.

Data lansării:  TBA 2015

SOMA

 

soma-2-soma-terrifying-horror-gameplay-for-pc-ps4Anul trecut în octombrie, Frictional Games, cei care au dezvoltat Amensia, au început să ne tachineze cu noul lor proiect, SOMA, un joc horror care arată foarte freaky. Un an mai târziu, tachinarea continuă dar jocul rămâne la fel de misterios. SOMA pare să fie o poveste înfășurată în mister piperat cu mult gore, cadavre modificate în mod grotesc și roboți devoratori.

Data lansării:  începutul lui 2015