Wayward Pines

 

Imaginati-va un oras pierdut. Genul de orasel american ratacit undeva pe harta. Acum imaginati-va de ce ati vizita un astfel de orasel. Cel mai probabil nu l-ati vizita decat daca ati fi nevoiti si cu toate astea, daca ati arunca o privire asupra unei mici comunitati izolate ati descoperi un trai idilic.

Agentul federal Ethan Burke (Matt Dillon), plecat in misiunea de a-i gasi pe alti doi agenti disparuti,  descopera “paradisul” Wayward Pines, doar ca fiecare oras mic ascunde uneori secrete mari. Ce e in neregula cu idilicul orasel? Ei bine totul. Ethan se trezeste intr-un spital pustiu “guvernat” de asistenta Pam (Melissa Leo), personaj cu multe fete care aminteste initial de Nurse Ratched (“Zbor deasupra unui cuib de cuci“) si psihiatrul abil Dr. Jenkins (Toby Jones). Ethan nu reuseste sa contacteze pe nimeni de acasa si in plus pare-se ca nu prea poate sa plece din orasel. In Wayward Pines toate drumurile merg in cerc.

pam_wp

Daca tot nu vi se pare ca Wayward Pines e o combinatie de Twin Peaks si Twilight Zone atunci o sa va spun mai mult. Seriful Pope (Terrence Howard), cu vesnicul con de inghetata in mana, pare-se ca nu e surprins atunci cand Ethan il descopera pe unul din agenti mort la marginea orasului. Se mai intampla, nu-i asa? Si mai e Kate (Carla Gugino) celalalt agent, care aparent s-a stabilit in Wayward Pines de 12 ani. Singura problema e ca cei doi disparusera cu doar 5 saptamani in urma.

Cum sau de ce se dilata timpul din Wayward Pines? De ce nimeni nu poate sa plece? De ce oamenii nu vorbesc despre trecut? Si cel mai important cine sau ce ii supravegheaza pe locuitori? Camerele de filmat fac cu ochiul din fiecare colt. In plus, stiati ca in Wayward Pines greierii nu canta?

dwp_2

Cele 10 episoade o sa va raspunda pe rand la toate intrebarile de mai sus. In plus o sa va trezeasca mintea, o sa va faca rotitele sa functioneze si cel mai probabil o sa va loviti de noi intrebari. Si ceea ce e special la Wayward Pines e ca nu trezeste intrebari personale, de genul “cum as reactiona eu daca as fi acolo”, ci va pune in postura de zeu. O sa simtiti ca ii priviti pe locuitori de undeva de sus, ca si cum ati sta aplecati asupra unui musuroi de furnici. Depinde in totatalitate de voi daca decideti sa le imprastiati sau nu cu un bat. Problema e ca oamenii nu sunt furnici iar joaca de-a Dumnezeu are uneori consecinte devastatoare.