Top 5 locuri bantuite in Germania

Pamanturile stravechi ale Germaniei ascund legende intunecate, spirite neimblanzite care nu isi gasesc nici astazi odihna. Suna infiorator? Iata care sunt cele mai bantuite locuri din Germania.

Pfaueninsel (“Insula paunului”)

pfaueninsel-5935Pfaueninsel (“Insula paunului”) este un parc aflat pe insula raului Havel din Berlin. Se spunea despre chimistul si alchimistul Johann von Löwenstern-Kunckel care locuia pe acea insula a reusit sa obtina aur, dar cu ajutorul puterilor intunecate ce i-au fost oferite de catre diavol. In 1689, cladirile si laboratorul lui au fost incendiate iar Johann a plecat in Suedia unde in cele din urma a murit. Legenda spune ca si acum sufletul lui nelinistit bantuie parcul sub forma unei stafii negre cu ochii rosii arzatori.

Citadela Spandau

spandauCitadela Spandau, construita in 1557 pe post de fortareata, a ajuns sa fie folosita ca o inchisoare in secolul al 15-lea. Printul elector Joachim II i-a cerut fiului sau pe patul de moarte sa aiba grija de amanta sa, Anna Sydow. Acesta a aruncat-o pe Anna in temnita din Spandau unde a si murit. Zvonurile spun ca stafia ei inca bantuie pe coridoarele fortaretei, neputand sa plece din citadela.

Scoala Waldniel Hoster

the-waldniel-hoster-school2Scoala Waldniel Hoster a fost initial o scoala construita de ordinul Franciscan, unde erau tinuti aproximativ 600 de oameni cu dizabilitati mintale. Dupa ce nazistii au venit la putere, au transformat scoala in laborator de exterminare, mascata ca si o clinica, in care ucideau copii prin infometare, supradoze de medicamente si intoxicare cu monixd de carbon. Tipetele lor pot fi auzite in scoala abandonata, spiritele lor bantuind si astazi coridoarele goale ale cladirii.

Padurea Kirchlengern

KirchlengernExista o mica zona din padurea Kirchlengern care pare sa intrige localnicii, padurarii si politia. Intamplari misterioase au aparut din secolul 12 si pot fi intalnite si in ziua de astazi. Oamenii care se plimba prin padure raporteaza aceleasi sentimente de neliniste, fiind cuprinsi de teama fara nici un motiv. Deseori animalele care au disparut din oras, reapar in acea zona din padure in bucati, par si sange.

Babenhausen_Hexenturm_2014Baracile Babenhausen

In Baracile Babenhausen, acum un muzeu, au fost raportate spirite ale soldatilor germani din al Doilea Razboi Mondial. Luminile se aprind si se sting singure iar din subsol se aud voci. Se spune ca daca un soldat raspunde la un telefon, va auzi o voce de femeie care vorbeste pe dos, neinteligibil. In 1800 orasul a ars pe rug o vrajitoare, dar spiritul ei seducea soldati germani pe care apoi nu ii mai gasea nimeni.

 

Daca ti-a placut articolul, da de veste