Top 5 jocuri horror din 2014

 

Initial m-am gandit la un top 10, dar dupa ce mi-am stors creierii am ajuns la concluzia ca 2014 nu a fost un an tocmai bogat in jocuri horror. Si mai greu a fost sa selectez dintre aceste jocuri, pentru ca am avut oarecare dezamagiri cu titluri precum Dreadout si mai ales Deadlight.

Ca sa nu mai pierdem timpul, va prezint pe scurt topul meu, al celor mai bune jocuri horror de anul acesta.

Mentiune onorabila: P.T.

Am mai pomenit de P.T. aici

i avand in vedere ca este doar un demo pentru viitorul joc Silent Hills, nu il includem in top dar primeste o mentiune onorabila. Demoul are toate ingredientele unui horror de prima mana, cu o fantoma asiatica infricosatoare, o enigma bizara si un setting in care aceleasi coridoare se repeta ca intr-un cosmar. Aceste ingrediente fac din PT un joc demn de mentionat in acest top.

5. The forest

Desi se afla in starea de alpha, jocul are un potential foarte mare. Abandonat singur pe o insula, in urma unui accident, trebuie sa supravietuiesti ajutandu-te de obiectele pe care le ai in jur. Dar insula este populata si de o specie nocturna de canibali, care sigur nu au intentii bune. Jocul este o combinatie intre Minecraft si The Descent si abia astept sa fie lansat intr-o stare completa.

the-forest

4. Among the sleep

Pentru o companie indie sa faci un horror care poate rivaliza cu titlurile AAA este o realizare mare. Chiar daca Among the sleep este destul de scurt este extrem de placut si inovativ. Asta pentru ca jucam din perspectiva unui bebelus care trebuie sa isi gaseasca mama, iar ceva nu este in ordine. Nu as vrea sa mai dau alte spoilere, doar vreau sa spun ca mi-a placut, mai ales ca sunt un fan al jocurilor indie. Daca puteti pune mana pe un Oculus Rift ar trebui ca experienta sa fie si mai interactiva.

among-the-sleep

3. Slender the Arrival

Partea a 2-a a faimosului Slenderman este o imbunatatire semnificativa fata de primul joc, tesand un fir narativ mult mai solid, o imbunatatire a designului vizual si prin adaugarea unor noi tipuri de inamici. Desi mecanicile jocului sunt aceleasi, ceea ce este repetitiv, fanii lui Slenderman sigur nu vor fi dezamagiti.

Slender_The_Arrival

2. The Evil within

Un survival horror pur si simplu distractiv, daca nu fascinant. Daca Resident Evil si Silent Hill ar face un copil s-ar putea numi Evil Within. Cu o gramada de monstrii creativi din punct de vedere al designului, care imi aduceau aminte de The Thing si cu o poveste si setting care striga a film horror de categoria B, acest joc sigur va fi un cult clasic. Doar sa nu il incercati pe PC, pentru ca portul de pe consola este varza si eu am abandonat ideea sa il joc pe aceasta versiune.

the-evil-within-4

1. Alien: Isolation

Poate ca sunt foarte subiectiv cand spun ca Alien: Isolation este cel mai bun joc horror al anului 2014 (primele doua filme din franciza Alien sunt preferatele mele all-time). Cei de la Creative Assembly au replicat perfect nava si atmosfera din primul film al lui Ridley Scott. Rezultatul: un joc fenomenal. In stilul jocurilor Penumbra si Outlast, trebuie sa te feresti de unul din cei mai buni pradatori din universul fictional. Jocul este captivant si palpitant, chiar daca povestea nu este cea mai buna si dialogurile personajelor sunt sterse. Probabil ca sunt si foarte nostalgic, dar cred cu tarie ca este un joc care nu trebuie sa il ratati.

Alien-Isolation-1XXX

Daca ti-a placut articolul, da de veste