Top 10 oameni care si-au vandut sufletul diavolului

Teofil

 

Cateodata pare forte tentant sa pui la bataie sufletul tau pentru cele mai arzatoare dorinte. Diavolul va fi intotdeuna incantat sa te serveasca si sa iti satisfaca orice capriciu. Mai jos avem o lista cu cele mai celebre personalitati despre care se presupune ca si-au vandut sufletul diavolului.

 

10. Papa Silvestru al- II -lea (c.946 – 1003)

Papa Sylvester al-2-lea

Silvestru a fost unul din cei mai invatati oameni din timpul sau. A fost o personalitate erudita, avand cunostinte vaste in matematica, astronomie si mecanica. De asemenea este autorul a numeroase carti de matematica, filosofie, stiintile naturii si teologie. A fost primul papa de origine franceza, a introdus abacul, sfera armilara si sistemul decimal utilizand cifrele arabe.

Dupa moartea sa, datorita conexiunilor lui cu lumea stiintifica araba, au inceput sa circule zvonuri conform carora inteligenta si inventivitatea sa provin dintr-un pact cu diavolul. Legenda mai spune ca lui Silvestru a fost avertizat ca daca va incerca vreodata sa citeasca liturghia in Ierusalim, diavolul va veni personal dupa el.

9. Gilles des Rais (1404 – 1440)

Gilles des Rais

Nascut intr-una din cele mai proeminente familii din Bretania, Gilles des Rais a fost un baron, alchimist francez, companion al Ioanei d’Arc. In urma razboiului de 100 de ani a primit titlul de Maresal al Frantei. Dupa ce tatal sau a murit, Gilles a ramas la doar 20 de ani, mostenitorul unei vaste averi si puteri care au dus in cele din urma la propria-i distrugere.

Pentru a-si recupera averea, se spune ca maresalul a sacrificat copii unui demon numit “Baron”. Sacrificiile sale au fost insa inutile, demonul refuzand sa apara. Mai tarziu acesta a fost arestat si executat in baza acuzatiilor de crima in serie, viol, tortionare si necrofilism.

8. Jonathan Moulton (1726 – 1787)

General Moulton

Brigadierul-General Jonathan Moulton a luptat in numeroase razboaie cum a fi razboiul Regelui George, razboiul Francez si cel Indian. Personalitate colorata si controversata, Moulton a devenit unul dintre cei mai bogati oameni din New Hampshire. Gurile rele ale vremii vorbeau despre un pact cu diavolul.

Dupa ce in 1769 casa pe care a contruit-o a ars la temelie, iar zovonurile vehiculau interventia necuratului . Povestea spune ca diavolul trebuia sa ii umple pantofii cu aur o data pe luna in schimbul sufletul sau. Dar Moulton a vrut sa il insele pe diavol, aurul scurgandu-se printr-o gaura facuta in talpa pantofului. Diavolul s-a razbunat arzandu-i casa. Se spune ca dupa ce generalul a murit, in locul corpului sau a aparut un sac cu galbeni, fiecare banute avand fata demonului inscriptionata.

7. Cornelius Agrippa (1486 – 1535)

Cornelius Agrippa

Cornelius Agrippa a fost un occultist german, magician, teolog, astrolog si alchimist. Lucrarile sale stau la baza ocultismului modern. A luptat pentru drepturile femeilor si de multe ori a aparat femei acuzate de vrajitorie.

Dupa ce a murit, in 1535, au inceput sa circule zvonuri despre un demon intrupat intr-un caine negru, care i-ar fi fost companion lui Agrippa. Pe patul de moarte, Agrippa l-a eliberat. Motivul cainelui negru este intalnit si in alte legende despre pacturi cu diavolul, cum ar fi cea a lui Faust.

 

6. Giuseppe Tartini (1692 – 1770)

Giuseppe Tartini

Giuseppe Tartini a fost un compozitor si violinist Italian. A scris peste 200 de lucrari in general sonate si concerte pentru vioara. Cea mai faimoasa lucrare a lui este “Trilul Diavolului” si dupa cum el insusi povesteste, Tartini a visat ca diavolul a venit la el si i-a cerut sa fie invatacelul lui. La sfarsitul lectiilor i-a inmanat vioara diavolului ca sa isi testeze abilitatile. Imediat acesta a inceput sa cante cu o asemenea virtuozitate incat Tartini a ramas fara suflare.

Cand s-a trezit a incercat sa reproduca tot ceea ce auzise in vis. In ciuda faptului ca sonata a fost populara in randul ascultatorilor, Tartini nu s-a declarat niciodata multumit, spunand ca este inferiora fata de ce a auzit in vis. Poti asculta sonata aici

5. Niccolo Paganini (1782 – 1840)

Niccolo Paganini

Niccolo Paganini a fost unul dintre cei mai faimosi virtuozi ai viorii si este considerat unul dintre cei mai mari violonisti din toate timpurile avand o intonatie si o tehnica inovativa perfecta. A invatat sa cante la mandolina la 5 ani si la 7 ani deja compunea. Cea mai faimoasa compozitie, cele 24 de Capricii in A minor, au fost scrise la 23 de ani.

Se spune ca Paganini a facut un pact cu diavolul pentru a atinge aceste performante muzicale, iar unii chiar au jurat ca l-au vazut pe diavol ajutandu-l in timpul spectacolelor. Din cauza acestor zvonuri biserica a refuzat sa il ingroape in Genova, orasul sau natal. Dupa patru ani si un apel la papa, biserica a fost de acord ca ramasitele sa fie transportate dar nu ingropate.

4. Urbain Grandier (1590 – 1634)

Urbain-Grandier

Grandier a fost un preot catolic francez care a fost ars pe rug dupa ce a fost acuzat de vrajitorie. Ignorand juramantul de celibat a avut numeroase relatii cu diferite femei motiv pentru care a primit o reputatie nefasta.

In 1632, un grup de maicute de la manastire l-a acuzat ca ar fi trimis pe demonul Asmodai asupra lor pentru a comite fapte rele si rusinoase. La proces , dupa ce l-au torturat pe preot, judecatorii au prezentat pacturi care au fost semnate de Grandier si alti demoni. Aceste pacturi, obtinute de la Grandier sub tortura, erau scrise in latina, invers si contineau pana si semnatura Satanei.

3. Robert Johnson (1911-1938)

Robert Johnson

Robert Johnson a fost unul dintre cei mai buni cantareti americani de blues. Conform revistei Rolling Stones, intr-un top 100 al celor mai mari chitaristi ai tuturor timpurilor, ocupa locul cinci. Se spune ca tot ce isi dorea era sa devina cel mai bun chitarist asa ca s-a dus la o rascruce si s-a intalnit cu diavolul care i-a acordat chitara si i-a inapoiat-o.

Robert Johnson a inregistrat 6 albume, acestea continand multe melodii cu nume si versuri obscure: Crossroad Blues, Me and the Devil Blues, Hellhound on my Tail. A murit la varsta de 27 de ani iar cauza mortii a ramas necunoscuta.

2. Johann Georg Faust (1480 – 1540)

Faust

Faust a fost un alchimist, astrolog si magician din epoca renasterii germane. Din 1580, viata sa a devenit nucleul povestilor populare avandu-l in centru pe doctorul Faust. Cele mai faimoase sunt “Tragica istorie a doctorului Faust” de Christopher Marlowe in 1604 si “Faust” al lui Goethe in 1808.

Legenda spune ca Faust a vrut sa aiba o viata plina de placeri si fiind instruit in ocult cheama diavolul cu care semneaza pactul. Aceste zvonuri au inceput sa circule inca din timpul vietii, motiv pentru care Johann Georg Faust a fost exclus din mediul academic, unde era implicat ca si profesor de filozofie antica. In ultima perioada a vietii ajunge sa isi castige existenta din alchimie si horoscoape. Dupa decesul sau, trupul ar fi fost maltratat ingrozitor, semn al implicarii demonice.

1. Teofil din Adana (decedat circa 538)

Teofil

Sfantul Teofil cel Pocait sau Teofil din Adana a fost un preot din secolul VI despre care se spune ca si-a vandut sufletul diavolului pentru a obtine o pozitie ecleziastica mai buna. Povestea lui este una importanta fiind una din cele mai vechi povesti despre pacturi stand chiar la baza povestii lui Faust.

Teofil a fost ales in unanimitate in pozitia de espicop dar a refuzat din umilinta. Cand noul episcop il demite pe nedrept din pozitia de arhidiacon, Teofil face un pact cu Satana. In schimbul sufletului sau, Satana cere ca Teofil sa renunte la Hristos si Fecioara Maria intr-un contract semnat in sange.

Teofil devine episcop dar dupa cativa ani, temator pentru sufletul sau, se roaga Fecioarei Maria pentru iertare. Dupa 30 de zile de postit, Fecioara ii apare si il iarta, Teofil trezindu-se cu contractul pe pieptul sau, ii povesteste episcopului legitim ceea ce a facut. Cand episcopul arde documentul, Teofil moare la propriu de fericire ca a scapat de contractual blestemat.

Daca ti-a placut articolul, da de veste