Top 10 instrumente mici de tortura

top 10 instrumente de tortura

 

Trecutul era sumbru si dureros. Pentru cei care inca mai ofteaza dupa vremurile de poveste de demult, ne propunem azi sa vorbim despre metodele neortodoxe cu care erau pedepsiti prizonierii de alta data, in special in Evul Mediu. Va promitem ca la sfarsitul articolului veti savura prezentul! Asadar, top 10 cele mai ingrozitoare instrumente mici care au fost folosite cu scopuri mai putin nobile.

10. Tortura gatului

Umilitoare si dureroasa, aceasta pedeapsa era un fel de test de rezistenta in care victima era legata de gat cu un dispozitiv, din metal sau lemn, care impiedica prizonierul sa stea intr-o pozitie confortabila. Cruzimea pedepsei consta in faptul ca era imposibil sa se intinda, sa manance sau sa aplece capul in jos.

Tortura Gatului

9. Insurubarea degetului

Desi exista numeroase variante ale acestui instrument de tortura, toate functioneaza pe acelasi principiu. Este vorba de un fel de menghina folosita pentru a zdrobi incet degetele de la maini sau picioare. Acest instrument care a fost folosit prima data in Evul Mediu facandu-i pe subiecti sa marturieasca aproape tot ce doreau tortionarii sa auda.

Insurubarea degetului

8. Laba pisicii / Gadilitorul spaniol

Acest instrument era deseori atasat de un maner, ca o extensie a mainii tortionarului. In acest fel era folosit ca sa prinda si sa rupa carnea de pe oase din orice parte a corpului.

Laba pisicii / Gadilitorul spaniol

7. Despicarea genunchiului

Una din uneltele favorite de tortura ale Inchizitei spaniole, acest instrument actiona ca o menghina, pe fiecare parte avand o pereche de tepi. Cand tortionarul intorcea manerul, ghearele se inchideau, penetrand pielea si oasele de la genunchi. Unele gheare erau incalzite inainte ca sa cauzeze cat mai multa durere, iar altele aveau mult mai multe straturi de gheare ca sa penetreze pielea incet si dureros.

Despicarea genunchiului

6. Furca ereticului

Acest instrument consta in doua furci conectate la capete. Un capat al furcii se fixa sub barbie iar celalalt pe stern iar apoi instrumentul era securziat de gat cu o curea. In acest timp ce victima agatata de tavan. Daca barbia victimei cadea, furca ii strapungea si gatul si pieptul.

Furca ereticului

5. Stropitoarea de plumb

Stropitoarea de plumb este o sfera perforata atasata de un maner. Jumatatea superioara era perforata si se indeparta ca restul sferei sa fie umpluta cu metal topit, ulei incins, apa fiarta sau smoala. Dupa care era reatasata. Agitand sau fluturand instrumentul, victima era stropita pe stomac sau pe alte parti ale corpului, cum ar fi ochii.

Stropitoarea de plumb

4. Spintecatorul de sani

Folosit ca o pedeapsa pentru femei, spintecatorul era utiizat pentru a provoca durere, pierdere de sange si mutilare a sanilor. Victimele erau in general femei acuzate de adulter sau avorturi. Ghearele erau incalzite la foc si puse pe sanii victimei, penetrand pielea pentru o prindere mai puternica. Apoi erau trase pentru a rupe sau mutila sanii.

Spintecatorul de sani

3. Para chinului

Acest instrument brutal era folosit pe femei care faceau avorturi, pe mincinosi, blasfemitori si homosexuali. Avand o forma de para, acesta era inserat in orificiile victimei, in general ele fiind organele genitale. Intorcand un surub, cele patru parti ale perei erau separate, deschizandu-se spre exterior si rupand astfel orice forma de tesut viu.

Para chinului

2. Foarfecele crocodilului

Acest instrument de tortura era folosit spre finalul Evului Mediu si era rezervat special celor care comiteau regicid – cei care incercau (si probabil reuseau) sa asasineze regii. Foarfecele erau facute din fier si erau bazate pe conceptul de cleste dar in loc sa aiba lame, atunci cand se inchideau formau un lung cilindru asemanator unui tub plin de tepi. Dupa ce foarfecele erau inrosite, se puneau asupra organului genital barbatec, care odata expus la suficienta tensiune se desprindea de corpul prizonierului.

Foarfecele crocodilului

1. Spargatorul de teste

Acest instrument era folosit pentru a zdrobi craniul si oasele faciale. Odata ce capul era introdus intre bara de jos si capacul superior, surubul de deasupra era intors incetisor comprimand craniul. Dintii erau primii care se distrugeau, spargandu-se in falca, apoi ochii erau storsi din cavitati – unele instrumente avand chiar recipiente speciale pentru a le prinde. In cele din urma, craniul se fractura si continutul era fortat sa dea pe dinafara. Inainte de stoarcerea testei, tortionarul lovea capacul de metal superior, iar durerea rezona puternic in tot corpul victimei.

Spargatorul de teste