Ritualuri de Halloween

Sarbatorim Halloweenul cu trick’or’treat, lampioane facute din dovleci si costume inspaimantatoare si ne simtim pur si simplu imbatati. Sa fie de vina magia de octombrie, mirosul intepator de frunze arse si nebunia de culori de afara? Daca va simtiti vrajiti de tot ceea ce inseamna Halloween atunci poate ca ar trebui sa va familiarizati si cu o seriede ritualuri populare practicabile in noaptea in care granitele dintre lumi se destrama. Poate ca in noaptea asta magia chiar functioneaza, nu-i asa?

Mai aproape de lumea spiritelor

spiritsSe spune ca in noaptea de 31 octombrie spiritele pasesc pe pamant iar comunicarea cu ele este foarte facila. Totusi, nu va asteptati ca spiritele sa apara din senin in sufrageria voastra. Este necesara o pregatire. Pentru asta, timp de 7 zile se aprinde o lumanare alba menita sa ghideze spiritele din intuneric. In noaptea de Halloween spiritele va vor binecuvanta pentru un an plin de abundenta. Nu uitati ca dupa invocare sa multumiti spiritelor! Va mai spun un secret, spiritele pot face mai mult decat sa va binecuvanteze. Pot comunica direct cu voi, asta daca aveti o placuta Ouija sau doriti sa faceti o sedinta de spiritism. Metodele de divinatie (tarot, rune sau bobi) sunt favorizate iar accesul la enigmele viitorului poate fi la indemana voastra.

Noaptea in care e bine sa ne amintim stramosii

Daca toate spiritele pasesc pe pamant atunci e redundant de inteles ca printre ele sunt si cei dragi noua, plecati in lumea de dincolo. Onorati-va stramosii in noaptea de Halloween, vizitati un cimitir, construiti un altar specific, pomeniti-i in rugaciuni si daruiti mancare si bautura. Halloweenul este un fel de sambata mortilor populara in Romania, dar pe o scara globala. Un altar poate fi o simpla masa pe care adunati fotografii vechi, tot felul de obiecte care va amintesc de cei decedati, flori de sezon, fructe, apa proaspata, vin rosu, tamaie si lumanari albe. Aprindeti lumanarile si rostiti-le numele. Multumiti-le ca au grija de voi de acolo de dincolo si pur si simplu asteptati sa vedeti ce se intampla. Se spune ca gandurile si imaginile aleatoare care va vin in minte sunt mesaje de dincolo. Notati-le intr-un jurnal si incercati sa le descifrati a doua zi.

In comuniune cu natura

autumnHalloweenul ne aminteste de ciclul vietii si de renasterile succesive. Toamna natura se pregateste sa moara ca apoi in primavara sa reinvie. Nu exista sfarsituri ci doar bucle nesfarsite de moarte si renastere. Complicat nu? Mai mult ca sigur, dar este cert ca in fata intrebarilor existentiale despre conditia umana gasim putina consolare in natura. Si asta mai ales acum, cand e toamna si copacii s-au colorat in sangeriu si auriu. Faceti o plimbare in natura, observati culorile, aromele si bucurati-va de tot ce inseamna toamna. Daca vreti sa aduceti un omagiu mamei natura, acum de Halloween este o ocazie excelenta. Construiti un altar dedicat vechiului Samhain. Decorati-l cu tot ceea ce inseamna toamna: frunze uscate, ghinde, fructe de toamna, salvie, rozmarin, conuri de brad, dovleci, pelin, vin rosu, cidru, mied si mici decoratii care amintesc ca Halloween e ziua mortilor. Pentru o seara perfecta, daca se poate, faceti un foc de tabara si adunati-va cu cei dragi in jurul lui. Cum sa petreci seara de Halloween mai bine decat in compania povestilor de groaza spuse in jurul focului de tabara?