Return to Babylon – un film bantuit

Stim ca exista povesti despre filme blestematate si pe buna dreptate ne punem intrebari atunci cand creditele de final se scurg pe ecran. Ce s-a intamplat pe platoul de filmare de la “Poltergeist”? Exista un blestem al omului de otel? Oare “Rosemary’s Baby” a influentat tragedia din viata lui Roman Polansky? Poate toate acestea sunt doar o serie de coincidente stranii, dar nu despre asta este vorba in “Return to Babylon”, film obscur care inca asteapta un finantator pentru a fi lansat in cinematografe. “Return to Babylon” nu este blestemat ci doar un film despre care se spune ca surprinde imagini din lumea de dincolo si asta fara efecte speciale.

Rolele de film venite de nicaieri

Regizorul Alex Monty Canawati si producatorul sau au descoperit din intamplate 19 role de film de 16mm abandonate pe Hollywood Boulevard. Si asa i-a venit ideea pentru “Return to Babylon”. Canawati avea sa faca un film despre scandalurile din viata vedetelor de film mut din anii 20. Pentru a da autenticitate peliculei va filma folosind rolele gasite. Un film cu parfum de anii 20, ce boem! Intr-adevar, doar ca rezultatul de final avea sa fie infiorator!

Surprize pe platoul de filmare si la editare

Primele semne ca ceva de dincolo avea sa isi puna amprenta pe “Return to Babylon” au aparut inca de la filmare. Numerosi actori, printre care si starurile Jennifer Tilly si Debi Mazar, au declarat ca o prezenta apasatoare, inumana ii urmarea pe tot parcursul filmarilor. Au existat si marturii conform carora niste maini nevazute ii apucau sau impingeau pe cei de pe platou.

Daca pana aici totul suna ca o poveste cu fantome putin credibila, surprizele adevarate au aparut la editare. Pe film, fetele actorilor se deformau in figuri diforme, grotesti si siluete misterioase apareau in spatele personajelor. Editorii au jurat ca nu este vorba de efecte speciale asa ca au apelat la experti in fotografie si paranormal pentru a analiza pelicula. In cele din urma nimeni nu a putut explica cum au aparut pe film fenomenele misterioase.

Desigur au existat ipoteze. In primul rand a fost sugerat ca filmul este de fapt o animatie elaborata, dar asta ar fi depasit cu mult modestele costuri de productie. O alta ipoteza, ceva mai credibila de data asta, spune ca prelucrarea digitala a filmului de 16 mm ar produce anomalii, si asta ar explica siluetele si fetele deformate ca fiind simple erori de editare.

Filmul care nu a fost lansat

“Return to Babylon” nu a fost niciodata lansat in cinematografe. Canawati s-a plans de ghinionul financiar incredibil pe care l-a intampinat de cand a inceput lucrul la “Return to Babylon” si chiar si in ziua de azi isi cauta finantatori. E posibil ca povestea imaginilor stranii surprinse sa fie doar o poveste menita sa infasoare filmul intr-un cocon de mister si sa atraga investitorii si publicul. Dar totodata e posibil ca “Return to Babylon” sa fie un film bantuit care nu ar trebui privit.

Daca ti-a placut articolul, da de veste