Paduri bantuite

Fosnetul copacilor in linistea desavarsita a noptii Ce se ascunde in desis? Sa fie un animal salbatic, o pasare sau ceva complet nepamantean? In inima unei paduri, aceste intrebari revin necontrolat in minte si ne tulbura. Si intr-un fel pe buna dreptate, caci daca ar fi sa enumeram toate filmele de groaza a caror actiune se desfasoara intr-o padure, ne-am pierde zile in sir. Padurile ascund multe mistere in desisul lor de nepatruns si dovada nu e data doar de filmele de groaza. Iata care sunt cele mai bantuite si misterioase paduri ale lumii:

1. Aokigahara sau Padurea Sinuciderii – Japonia

Un numar inexplicabil de mare de oameni aleg Aokigahara drept ultima destinatie. Aici, inconjurati de intunericul rece si reconfortant al padurii, cei rataciti isi pun capat zilelelor. Ca o scurta statistica, in 2010, 247 de oameni au ales sa se sinucida in Aokigahara si 47 dintre ei au si reusit. Autoritatile fac eforturi disperate pentru a micsora numarul de sinucideri din padurea de la poalele muntilor Fuji. Se pare insa ca padurea isi exercita magia neagra si ii atrage in panza de paianjen pe cei descumpaniti sau singuri. Puteti citi pe larg despre Aokigahara aici.

2. Padurea Dow Hill – India

In Bengalul de Vest, la 30 km de Darjeeling, se afla oraselul Kurseong, un loc pitoresc, linistit cu un climat placut. Dar acest mic paradis indian ascunde niste secrete infioratoare. In primul rand, in Kurseong se afla scoala pentru baieti Victoria, cunoscuta ca si una din cele mai bantuite locuri din India. Povestea nu se opreste aici. In proxima vecintate a scolii se gaseste padurea Dow Hill, detinatoare a uni record cat se poate de trist si infricosator. Un numar impresionant de mare de crime sangeroase si sinucideri au avut loc aici. Drumul care leaga scoala de padure, numit “Drumul Mortii”, este bantuit de o fantoma celebra – un baietel decapitat.

3. Padurea Epping – Essex, Anglia

Padurea Epping este in primul rand asociata cu talharul Dick Turpin, devenit subiect de legenda dupa executia lui in 1739. Conform legendelor si baladelor populare, Tupin s-a ascuns in desisul din Epping la inceputul anilor 1700. Aparent i-a placut atat de mult incat nu a plecat niciodata. Numerosi martori au declarat ca au dat nas in nas cu fantoma celebrului talhar. Epping are din pacate si o reputatie mai intunecata – incepand cu 1960 se pare ca aici se comite anual un numar record de crime.

4. Padurea Elfin – California, SUA

Multi ar spune despre padurea Elfin ca este o padure fermecata. Da, ati auzit bine, exact ca cele din basme. In Elfin se pare ca se plimba prin voie goblini, spirite ale padurii si fantome. Desigur exista si o poveste tragica. In prima jumatate a secolului 19 Elfin era casa pentru mai multe caravane de tigani. Locuitorii din oasele apropiate au reactionat brutal, izgonindu-i si masacrandu-i fara mila pe cei ramasi in urma. Tiganii care au ramas in viata au aruncat un greu blestem asupra padurii care ii gazduise pentru putin timp. De atunci, o prezenta malefica se ascunde in desisul din Elfin.

5. Padurea Neagra – Germania

Desisul sau de nepatruns este cel care a dat numele acestei paduri cu adevarat magice din Germania. Probabil cea mai intunecata padure din lume, ascunde la randul sau multe mistere si legende, care au servit drept inspiratie pentru numeroasele povesti ale fratilor Grimm. In intunecimea Padurii Negre se ascunde un calaret fara cap, un rege care rapeste tinere frumoase si le taraste in palatul sau subteran, varcolaci dar si creaturi mai prietenoase, cum ar fi nimfe si pitici asemanatori celor care au salvat-o pe Alba ca Zapada.

6. Padurea in care danseaza diavolul – North Carolina, SUA

La aproximativ 80 de km de orasul Greensboro, se intinde o padure deasa cu un secret teribil. Aici, in inima padurii, exista un cerc misterios complet lipsit de vegetatie. Mai mult decat atat, se pare ca si animalele evita sa treaca prin aceasta zona stearpa. Nimeni nu a reusit sa dezlege misterul cercului dar legendele locale soptesc ca aici este locul unde insusi diavolul iese din iad si isi petrece noptile dansand. Padurarii locali si cei care au facut imprudenta de a campa in padure au declarat ca in toiul noptii doi ochi rosii ii priveau amenintator din umbra.

7. Dering sau Padurea Tipetelor – Smarden, Anglia

Este foarte posibil ca in padurea Dering sa existe o specie neidentificata de cotofana cu un tipat aproape identic cu cel omenesc sau poate…poate ca numerosii martori care au campat in padure pe timpul noptii chiar nu se inseala. Tipete sfasietoare rasuna noaptea din adancurile padurii. Legendele locale dau vina pe un talhar care a fost prins si ucis de sateni in 1848 iar alte voci sustin ca padurea este bantuita de cele 20 de victime ale unui masacru din 1948.

8. Padurea Wychwood – Anglia

Padurea Wychwood serveste drept casa pentru un numar impresionat de fantome, cele mai celebre aparitii fiind trasura fantoma si raposata Amy Robsart, sotia contelui de Leicester. Amy a murit in mod misterios in urma unei cazaturi. Se poate ca insusi contele de Leicester sa fi contribuit la asta. In timpul unei partide de vanatoare in Wychwood, contele a avut o viziune cu fosta sotie, care il avertiza in legatura cu iminentul sau sfarsit, in doar 10 zile. Exact cum a prezis Amy, 10 zile mai tarziu, contele se stingea din viata rapus de o boala subita. De atunci, Amy Robsart a devenit un fel de mesager al mortii iar cei care o intalnesc se spune ca se vor prapadi in scurt timp.

9. Padurea Freetown-Fall River State – Massachusetts, SUA

Padurea Freetown-Fall River State este inclusa in celebrul Triunghi Bridgewater, o zona cunoscuta pentru numeroasele fenomene paranormale care au loc aici. Farfurii zburatoare, aparitii spectrale sau chiar celebrul Bigfoot, se pare ca padurea Freetown-Fall River State le gazduieste pe toate. Originile raului dateaza inca din vremea tribului Wampanoag, care a fost masacrat de colonisti. Inainte sa inchida ochii, indigenii au aruncat un greu blestem asupra padurii. Padurea si-a capatat reputatia de loc rau in sine, in anii 70, cand aici au avut loc o serie de crime si ritualuri satanice.

10. Padurea Hoia-Baciu – Romania

Nu puteam incheia lista fara a mentiona probabil cea mai bantuita padure din lume. Hoia-Baciu musteste de activitate paranormala si si-a capatat pe buna dreptate reputatia de Triunghi al Bermudelor din Transilvania. Padurea a devenit celebra in 1968, cand un tehnician militar a fotografiat aici un OZN. Dar Hoia-Baciu nu e populata doar de vizitatori de pe alte planete. Aparitii spectrale, demoni, monstri, in Hoia-Baciu se gasesc de toate. Multi vizitatori acuza senzatii acute de greata sau anxietate imediat ce au intrat in padure. Se spune ca aici ar exista si un portal catre o alta dimensiune.