Misteriosul Om-Molie

 

Point Pleasant, din statul Virginia, un orasel cu aproximativ 5000 de locuitori, este asociat cu una dintre cele mai infioratoare si misterioase legende urbane spuse vreodata: Omul-Molie. Era in seara de 15 noiembrie 1966, cand seriful Millard Halstead s-a pomenit la usa cu cinci tineri absolut ingroziti de o fiinta monstruoasa care ii urmarise prin intuneric.

Prima aparitie

Sotii Roger si Linda Scarberry, insotiti de prietenii lor Steve si Mary Mallette si de verisoara acestora Lonnie Button, se aflau intr-o zona favorita a tinerilor din Point Pleasant, o veche fabrica de dinamita, abandonata din timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand o prezenta cu totul neobisnuita le-a atras atentia. Initial au crezut ca o masina cu doua faruri rosii orbitoare ii priveste din intuneric, dar apoi au sesizat ca farurile erau de fapt doi ochi enormi atasati unei siluete intunecate de aproximativ 2m. Ingroziti, tinerii au pornit cu viteza catre oras. Spre surprinderea lor, silueta intunecata a deschis o pereche de aripi enorme si a inceput sa ii urmareasca pe drumul pustiu. Abia cand aproape au intrat in oras creatura a abandonat urmarirea si s-a pierdut in noaptea rece de noiembrie. Aceasta a fost prima aparitie oficiala a Omului-Molie, creatura a intunericului care avea sa inspaimante pentru aproape un an locuitorii micului orasel din Virginia.

open-door

Seriful Halstead nu s-a indoit nicio clipa de marturiile celor cinci, intrucat, si aflati in camere separate tinerii au descris exact aceeasi creatura. A doua zi, seriful a investigat personal vechea fabrica de dinamita dar creatura misterioasa era de negasit.

Un an infricosator

Exact in noaptea urmatoare, pe 16 noiembrie, Omul-Molie s-a aratat din nou, de aceasta data in fata Marcellei Bennett, care isi vizita niste prieteni ce locuiau in apropierea fabricii de dinamita. Femeia a fost paralizata de frica si a reusit cu greu sa ajunga in casa prietenilor ei. Dar Omul-Molie nu a dat inapoi. In timp ce anunta incidentul la politie, femeia a declarat ca monstrul inca o privea prin fereastra. Marcella Bennett a oferit politiei exact aceeasi ca si tinerii din noaptea precedenta – o silueta enorma, intunecata si doi ochi rosii hipnotici.

Pe tot parcursul anului urmator in Point Pleasant a inceput sa ploua cu marturii ale celor care avusesera o intalnire fata in fata cu silueta intunecata. Initial oamenii au fost sovaielnici. Aparitia era atat de nepamanteana incat se temeau ca o marturie la politie echivala cu un bilet catre spitalul de nebuni. Insa teama de necunoscut a biruit si intamplarea dintr-o noapte rece de noiembrie s-a transformat dintr-o legenda urbana intr-o realitate infricosatoare.

Toti cei care il intalnisera pe Omul-Molie l-au descris ca fiind aceeasi silueta intunecata cu ochi rosi patrunzatori si aripi enorme care il poarta spre cer. Ceea ce e curios e ca Omul-Molie parese ca planeaza si nu bate din aripi, asa cum fac zburatoarele in mod obisnuit.

Aparitiile Omului-Molie au avut un rol profetic, caci pe 15 decembrie 1967, Silver Bridge, un pod de otel care unea statele Ohio si Virginia, principalul drum de acces in Point Pleasant, s-a prabusit. Bilantul a fost devasatator pentru un orasel asa de mic –  46 de morti. Numerosi martori au declarat ca inainte de prabusire, au zarit silueta intunecata a Omului-Molie planand deasupra podului. Micutul orasel din Virginia din Vest fusese avertizat. Moartea zburase cu aripi enorme deasupra lor, timp de un an, apoi si-a colectat cu lacomie sufletele dupa care venise. Din 15 decembrie Omul Molie nu s-a mai aratat niciodata in Point Pleasant.

 

Daca ti-a placut articolul, da de veste