Filme horror pe care nu ai voie sa le ratezi

In ultimul timp industria horror a inceput sa mearga din ce in ce mai bine. Desigur, exista remakeuri, idei reciclate, dar pentru fiecare zece filme proaste va asigur ca exista cel putin unul bunicel, care echilibreaza balanta. Astazi ne-am propus sa nu vorbim despre hituri, ci despre filme bune sau chiar foarte bune, de care probabil nu ati auzit. Si toate nou noute!

A Dark Song (2017)


“A Dark Song” este un film rece, intens, atmosferic, care se concentreaza pe cea mai mare teama a mintii omenesti – necunoscutul. Un conac izolat pe colinele pustii din Tara Galilor, o mama care tocmai si-a pierdut fiul si un ocultist. Desigur, exista si un ritual, care daca va avea succes ii va permite mamei sa vorbeasca cu fiul sau captiv in taramul mortilor. Un film exceptional despre necunoscut si forte invizibile care se ascund chiar in jurul nostru.

The Autopsy of Jane Doe (2016)


O morga pe post de afacere de familie, daca suna inspaimantator atunci va asigur ca este. Un tata si un fiu primesc in toiul noptii un cadavru neindentificat. Cine este frumoasa moarta si mai important, cum si-a gasit sfarsitul? Pe masura ce raspunsurile apar, cei doi incep sa creioneze noi si infioratoare ipoteze. “The Autopsy of Jane Doe” e un film atmosferic, claustrofobic cu un ritm intr-un crescendo de infarct.

The Love Witch (2016)


Elaine este vrajitoare si isi foloseste magia pentru a obtine dragostea adevarata. Doar ca barbatii care se lasa vrajiti de Elaine ajung sa iubeasca un pic mai mult decat ii tine inima. “The Love Witch”, tribut superb adus anilor 70, e mai mult un film despre frumusete si magie decat un film horror in adevaratul sens al cuvantului, dar cum sa nu te lasi vrajit de vremurile in care culoarea si iubirea provocau vise psychadelice?

The Belko Experiment (2016)


“Battle Royal” sau “The Hunger Games” au socat la vremea lor. Trebuie sa recunoastem ca motivul grupului de “alesi” care trebuie sa se ucida intre ei pentru a contura un invingator prinde. E ca si cum te-ai uita la cel mai sadic si sangeros sport. “The Belko Experiment” abordeaza exact aceeasi tema, doar ca acum subiectii sunt angajati ai unei corporatii. Un film cu si despre cei care lucreaza in corporatii mari. Voi cat de mult va urati colegii de birou?

12 Feet Deep (2016)


Chiar daca nu este in mod special un film horror ci mai mult un thriller tensionat, “12 Feet Deep” impresioneaza prin simplitatea si eficienta plotului. Doua surori merg la pisicina, doar ca se trezesc blocate in apa, cu prelata trasa peste cap. Si daca nu vi se pare suficient, trebuie sa supravietuiasca in conditiile in care nu vine nimeni sa le salveze, fiind vacanta de iarna, si le da tarcoale o ingrijitoare cu intentii deloc bune.

The Boy (2016)


O casa mare, o dadaca, un baietel mort si o papusa bantuita. Am mai auzit asta, desigur, doar ca “The Boy” nu e deloc ceea ce pare. Criticii de film nu s-au dat in vant dupa “The Boy”, dar filmul isi tese atent si ingenios itele povestii catre un punct culminat care nu e usor de anticipat.

The Shallows (2016)


“The Shallows” e un thriller-horror de supravieturire excelent. Teroarea vine din apele putin adanci ale oceanului, undeva langa o plaja izolata. O tanara (Blake Lively) devine prizoniera pe o stanca in timp ce un pradator nemilos o asteapta in apa. O va dobora setea, sangerarea abundenta de la picior sau coltii rechinului care o asteapta sa cedeze?

Raw (2017)


“Raw” are un anume status de horror vedeta, asta dupa ce a castigat premiul FIPRESCI la sectiunea International Critics’ Week, din cadrul festivalului de la Cannes. Productia francezo-belgiana este un experiment extravagant si chic care pleaca de la un lait-motiv cat se poate de simplu – foamea. Dar nu orice fel de foame, foamea de carne si de sange care incepe sa o arda pe o tanara vegetariana dupa ce gusta prima data carnea cruda.

Train to Busan (2016)


Rar s-a intamplat ca o apocalipsa zombie sa se desfasoare intr-un ritm atat de alert si de tensionat ca in “Train to Busan”. Apocalipsa incepe undeva in Coreea de Sud, in timp ce un tren ii purta pe Seok-Woo si pe fiica sa catre Busan. Ce urmeaza? Probabil inutuiti deja – un grup de supravietuitori, un tren de mare viteza si o hoarda de zombi flamanzi.

We Go On (2016)


Un om e paralizat de o teama perfect normala, teama de a muri. Daca atunci cand murim disparem pur si simplu, daca nu exista nimic afara de realitatea cotidiana? Miles Grissom isi propune sa ofere o recompensa oricarui ii va arata o dovada concreta a ceea ce reprezinta acel altceva de dincolo (fie el fantoma, inger sau demon). Candidatii sunt multi, dar daca macar unul din ei spune adevarul?