Despre talismane si amulete

 

Uneori avem nevoie sa gasim un trifoi cu patru foi. Zau ca putin noroc ar fi bine venit! Dar trifoii cu patru foi sunt destul de rari. Mai are rost sa mentionam ca aproape nu mai exista cosari? Ce ne aduce noroc, bunastare si sanatate? Unii cred ca exista solutii simple si accesibile pentru fiecare in parte. Nu trebuie decat sa va gasiti un talisman care sa se potriveasca personalitatii voastre. Azi vorbim despre talismane aducatoare de noroc.

Sa incepem cu ce este un talisman. Probabil ca stiti definitia din dex, dar ceea ce probabil nu stiati este ca fiecare talisman este unic si trebuie sa il gasiti pe cel care se muleaza perfect caracterului si personalitatii voastre. Cu alte cuvinte, e posibil ca o piatra de jad sa nu fie la fel de benefica pentru toti. Nu stiu daca diferentele le dau zodiile, pozitia lunii la ora nasterii voastre si sincer asta nici macar nu conteaza. Poate ca isi spun cuvantul prea multele povesti cu care am intrat in contact, dar o amuleta adevarata te va alege ea pe tine si nu invers. Si mai interesant este ca aproape orice obiect poate reprezenta o amuleta aducatoare de noroc. Ati gasit un banut vechi pe trotuar? Cine stie, poate ca nu e o intamplare. Sfatul meu sincer este ca ar trebui sa il pastrati.

Adoptam zilnic amulete si speram din tot sufletul sa functioneze. Obiectele care devin amulete pleaca cel mai probabil de la superstitii si au rol de a genera stabilitate si incredere intr-o lume plina de imprevizibil. Poate ca e vorba de un efect placebo, dar ceea ce e cert e ca amuletele pot spori increderea in sine si asta face minuni intr-o lume nesigura, plina de provocari la tot pasul.

Un eveniment aleatoriu “norocos” aduce cel mai probabil statutul de amuleta unui obiect oarecare. Mai stiti ziua in care ati gasist acea moneda ruginita de 10 bani in statia de tramvai? Surprinzator sau nu in aceeasi zi ati primit si o promovare la serviciu. Intamplare sau nu? Urmand acelasi tipar obiecte de imbracaminte sau accesorii capata statutul de lucruri norocoase, amulete, care odata purtate asigura o zi cu succes.

Iata mai jos o lista cu cele mai populare talismane si amulete. Va regasiti in randurile de mai jos?

Cifrele magice

Black and white numbers background

Cu totii credem (chiar daca aparent tindem sa nu recunoastem) in numarul nostru norocos. Pentru cei mai multi este vorba de ziua nasterii si ducand problema intr-un stadiu putin mai abstract, putem spune ca e vorba chiar de cifra noastra norocoasa, obtinuta prin insumarea cifrelor numarului initial. Sa fie o coincidenta ca unii prefera cifra 8 pentru ca s-au nascut in ziua de 26? Sau ca unii sunt fascinati de cifra 6 pentru ca s-au nascut in iunie? Nu ar trebui sa ne surpinda. Se stie ca oamenii au fost intotdeauna fascinati de numere.

Crucea

cross_rosary

Crestinii cred cu tarie in puterea crucii. Crucea purtata la gat, in portofel, sau ca accesoriu al unei bratari, asigura protectia divina. Acest simbol simplu reprezinta o mica parte din Dumnezeu si are rolul de a ne reaminti ca undeva acolo sus cineva ne vegheaza. De asemenea, crucea pazeste de farmece si blesteme, credinciosul purtator fiind in totalitate aparat de rele.

Crucea celtica

celtic_cross

Crucea celtica este un simbol stravechi reprezentand cele patru puncte cardinale si pamantul. Se spune ca purtatorul devine un protejat al naturii si se bucura chiar de protectia maretului Wotan (sau Odin). Simbolul este totodata asociat cu pacea si echilibrul, aducand stabilitate in viata purtatorului.

Ankh (sau crucea egipteana)

ankh-cross

Ankh, crucea egipteana cu maner, este asociata unei hieroglife egiptene stravechi, reprezentand insasi viata. Talismanul reprezinta suflarea vietii, nemurirea, traiul vesnic, motiv pentru care vechii zei egipteni erau adesea reprezentati tinand in mana crucea Ankh. Purtatorul unui asemenea talisman se bucura de protectia divina a Soarelui, care ii va binecuvanta viata cu noroc.

Cristalele norocoase

crystals_amulet

Dupa cruce, cristalele se bucura probabil de cea mai mare popularitate. Mineralele din care sunt alcatuite cristalele creeaza o energie aparte, care se muleaza perfect personalitatii noastre, dar asta in functie de zodie si uneori de ascendent. Folosirea cristalului corect se spune ca atrage o energie benefica in viata purtatorului.

Ochiul lui Horus

eye_horus

Ochiul lui Horus este unul din cele mai folosite si in acelasi timp cele mai distinse simboluri care provin din Egiptul antic. Puterea acestei amulete se spune ca depaseste frontierele timp si spatiu, asigurand practic o legatura speciala intre terestru si cosmic. Simbolul nu doar ca aduce energie pozitiva in viata puratorului, dar are un efect benefic si in situatia in care exista probleme de sanatate, grabind procesul de vindecare.

Banutii din argint

silver_coin

Un banut de argint gasit in drum se spune ca e un semn sigur de noroc in planul financiar. Stim ca in ziua de azi banutii din argint sunt pe cale de disparitie dar nu se stie niciodata. Argintul, element benefic asociat cu puritatea, are o semnificatie aparte daca ia forma unui banut. Monedele din argint pot furniza o energie benefica, protejand, in acelasi timp, impotriva influentelor malefice.

Iadesul

Iadesul

Iadesul este un os bifurcat care se gaseste in pieptul de pui sau cel de curcan. Exista o traditie conform careia un iades gasit in mancare este o sansa de indeplinire a unei dorinte. Tot ce trebuie facut este ca doua persoane sa traga simultan de osul norocos iar cel care va ramane cu bucata mai mare isi va vedea dorinta indeplinita. Daca osul are sa se rupa fix pe din doua, atunci nicio paguba, se va implini dorinta ambelor persoane. Simbolul iadesului se poarta si la gat, pe post de amuleta aducatoare de noroc.

Ochiul raului

evil-ey

Daca ati vizitat tarile mediteraneene cu siguranta ca ati vazut acest simbol. Ochiul raului, foarte pupular in tari ca Grecia sau Turcia, este un talisman deosebit care protejeaza impotriva deochiului, si a farmecelor. Talismanul se spune ca pur si simplu inlatura energiile negative, aducand prosperitate si noroc purtatorului.

Daca ti-a placut articolul, da de veste