Craciunul vine cu filme – intotdeauna horror

 

Uita de beteala, stelute, cadouri si cana de vin fiert pe care o bei linistit langa camin. Craciunul poate sa fie experienta horror a vietii tale, doar ca probabil nu te-ai gandit la asta pana acum. Iata recomandarile noastre pentru seara de Ajun. 🙂

silent_night

Silent Night, Deadly Night

Filmul asta nu e despre un Mos Craciun care a luat-o razna si s-a decis sa ii cioparteasca pe copiii neascultatori, cu toate ca mie afisul asta imi inspira.

Dar stati linistiti, Silent Night, Deadly Night e un slasher sangeros. Familia lui Billy e ucisa de un maniac in Ajun, iar cum asta nu e suficient, Billy mai are si un simt al dreptatii absolute. Oare devine un Mos Craciun justitiar atunci cand creste? Ingredientele cam asta sugereaza. Un slasher usurel cu parfum de horroruri asa cum se faceau odata.

black_christmas Black Christmas

Considerat primul slasher adevarat, Black Christmas e un film care te bantuie mult timp dupa prima vizionare. Imaginea fetei axfisiate cu o punga de plastic, ce priveste in gol din pod, in timp ce fetele din fratie sunt vanate de acelasi psihopat care a ucis-o, promite sa iti dea fiori pe sira spinarii si sa iti reaminteasca mereu de ce Craciunul poate fi mai sinistru decat Halloweenul. Atentie insa, acordati atentie doar originalului di ‘74. Ne prefacem ca remakeul din 2006 nu a existat niciodata.

 P2 PosterP2

Inainte de a fi o poveste macabra cu si despre Craciun, P2 este mai degraba un film a carei actiune are ghinionul sa se petreaca chiar in Ajun. Angela lucreaza tarziu chiar inainte de Craciun, aviz workaholicilor, si se trezeste prinsa in parcare si urmarita de un psihopat caruia i-a refuzat invitatia la cina. Actiunea evolueaza spre thriller psihologic despre vanat si vanator iar pana la urma din cei doi va trebui sa ramana unul. Am vazut clieseul asta de sute de ori, dar imi place, asa ca ii acord o sansa si o bila alba.

 

christmas-evil-movie-poster Christmas Evil

Raman in sfera slasherelor de Craciun – aparent regizorii de horror au un fetis pentru asta – si ma opresc la ultimul film despre mosi nebuni, psihopati si povesti cu final teribil care se petrec in noaptea sfanta. Ce mi-a placut la Christmas Evil, cu toate ca nu iese mult din tiparul Silent Night, Deadly Night, e ca s-a depus in mod evident un efort pentru construirea backgroundului criminalului. Un film care mai degraba construieste un psihopat decat il prezinta in functiune, dar apreciez efortul.

Daca ti-a placut articolul, da de veste