Craciunul vine cu carti horror

Craciunul e momentul acela magic din an cand dorintele devin realitate, da chiar si pentru noi iubitorii de horror. Ce-am putea sa ne dorim de Craciun afara de povesti infioratoare care se petrec fix in aceasta noapte sfanta? Daca asta va doriti si voi atunci avem noroc. Am ales pentru voi o lista de carti horror de Craciun. Da, exista si sunt delicioase :).

christmas_deadChristmas with the Dead (Joe R. Lansdale)

Imaginati-va scenariul din I am Legend doar ca de Craciun. Povestea lui Lansdale il are in vizor pe Calvin, ultimul om in viata intr-un oras populat integral de zombii. Chiar daca moartea parese ca a acaparat tot, Calvin se incapataneaza sa pastreze traditia si sa sarbatoreasca la fel ca odinioara Craciunul. Recomandam pentru orice fel de Grinch o altfel de poveste despre magia Craciunului.

nos4a2NOS4A2 (Joe Hill)

Joe Hill, fiul lui Stephen King, cel care si-a castigat notorietatea cu excelentele Heart-Shaped Box sau Horns, ne incanta cu una din cele mai sinistre povesti de Craciun scrise vreodata. NOS4A2 e despre Craciun si despre bizara tara a minunilor in care ajung copiii care nu isi doresc niciodata sa creasca. Doar ca nu va asteptati la o varianta jucausa de Peter Pan ci la ceva ingrozitor care iti ramane pe sub piele mult timp dupa ce ai terminat lectura.

stupid_angelThe Stupidest Angel (Christopher Moore)

Raziel e un inger de treaba, asa ca se decide ca in noaptea de Ajun sa indeplineasca dorinta unui baietel, martor la uciderea unui batran imbracat in Mos Craciun. Doar ca Raziel nu e si foarte priceput. E adevarat ca reuseste sa il readuca la viata pe Mos Craciun, doar ca de aceasta data pe batran nu il mai satisfac biscuitii si laptele de sub brad, ci…creierul uman. Si nu e o metafora, Raziel provoaca fara sa vrea o apocalipsa zombi.

snowSnow (Ronald Malfi)

Un tata incearca sa isi gaseasca drumul printr-o napraznica furtuna de zapada si sa se intoarca acasa la fiul sau. In noaptea de Ajun ar trebui ca toate dorintele sa se implineasca, nu-i asa? Ei bine, Snow ne arata o fata cat se poate de aspra si de infioratoare a noptii de Craciun. Peripetiile cumplite prin care trece barbatul amintesc de un mix intre Evil Dead si 30 Days of Night.

lazarus_impactThe Lazarus Impact (Vincent Todarello)

In Ajunul Craciunlui ninge cu un fel de meteoriti ciudati. Praful care se ridica in aer este extrem de toxic si aproape instant toata coasta de est a Americii intra in carantina. Dar asta nu e decat inceputul, pentru ca mortii incep sa iasa din groapa si sa ii vaneze pe cei vii. Ah Craciunul, minunata zi pentru inceperea unei apocalipse zombie!

xmas_carolColinda de Craciun (Charles Dickens)

Cu siguranta stiti povestea morocanosului Ebenezer Scrooge, care se transforma dintr-un batran acru intr-o comoara de om care promite sa poarte Craciunul in inima tot anul. O amintim si noi, chiar daca nu este cu adevarat o poveste horror, ci mai degraba o fantezie cu fantome. Colinda de Craciun este probabil cea mai celebra poveste de Craciun din toate timpurile asa ca daca nu ati citit-o v-o recomandam ca si cap de lista.