Copiii si Spiritele

 

Sunt cunoscute cazurile in care capacitatea de perceptie a copiilor este cu mult peste aceea a unui adult. Aceasta sensibilitatea se manifesta mai ales in primii ani ai vietii iar unul dintre aspectele acesteia este si faptul ca cei mici pot vedea, cateodata, lucruri care adultilor le scapa. Acestia par a fi mai apropiati de granita dintre lumi si pot lua mai usor contact cu entitati imateriale.

Subiectul este prezent atat in diverse povestiri si relatari cat si ca parte a scenariilor filmelor horror. Intotdeauna in unul dintre acestea vedem cum copii sunt cei care observa prima data lucrurile ciudate ce apar intr-un anumit loc precum si cei care iau primii contact cu o posibila entitate. Aptitudinea este acceptata ca fapt real de cei care studiaza fenomenele paranormale.

Copii mai sensibili la stimuli spirituali

Se spune ca cei mici sunt mult mai apropiati de lumea spirituala, avand in vedere ca dupa nastere, abia s-ar fi desprins de aceasta. Astfel simturile copilului ar transcende granita dintre lumea vazuta si nevazuta, punandu-l in situatia in care acesta poate comunica cu diverse entitati nevazute de catre adulti.

S-a incercat ca aptitudinea sa fie explicata si stiintific. Unii cercetatori presupuneau faptul ca cei mici ar avea o putere mai mare de observatie dar si un spectru vizual mai apropiat de cel UV/infrarosu. Acest lucru ar explica lucrurile pe care acestia le pot vedea si care adultilor le scapa datorita diminuarii acestei aptitudini odata cu maturitatea organismului.

copil_2

Este cunoscut faptul ca cei mici, mai ales bebelusii, au momente in care par a se concentra foarte fix pe lucruri care noua ne scapa dar si momente in care rad sau plang cand privesc intr-o anumita directie. Starea lor poate varia de la liniste sau amuzament la panica.

In popor, se spune ca atunci cand cel mic priveste in sus, de obicei atunci cand se afla in patut, si rade sau zambeste, atunci inseamna ca el vede ingeri. Acesta conceptie, desi simpla, ne arata faptul ca pana si cei batrani si intelepti considerau copiii ca observand mult mai multe lucruri decat ar putea un adult sa perceapa.

Cand copilul comunica, vorbeste, observa entitati

Sa trecem de la copiii aflati in stadiul de bebelusi la cei care au deja cativa ani. Atat cei mai mici cat si cei care deja merg, vorbesc, alearga, se joaca sunt susceptibili ca la o varsta frageda sa poata interactiona cu diverse entitati care sunt considerate a fi fiinte spirituale. In functie de comunitatea locala, explicarea acestor contacte este adaptata figurilor prezente in mitologia sau religia prezenta in grupul uman respectiv.

copil_1

Exista multe relatari de copii care au contacte cu fiinte din alta lume iar cele mai dese si mai prezente in societatea moderna se refera la contactele realizate in anumite spatii la care cei mici sunt sensibili. Mutarea intr-o noua casa sau contactul cu o anumita locatie pot declansa imagini vizuale dar si anumite sentimente de siguranta sau de panica. Astfel contactele se ramifica in doua mari categorii, cele benefice dar si cele daunatoare.

Contacte benefice

Contactele benefice cu entitati imateriale pot varia, de la asa numitele interactiuni cu “ingeri”, entitati protectoare pana la interactiunea cu membri ai familiei care au trecut in nefiinta. De obicei aceste contacte nu afecteaza emotional copilul, ba din contra ii ofera o stare de calm si siguranta. Sunt foarte cunoscute cazurile in care, dupa un deces in familia celui mic, spiritul celui decedat se intoarce pentru a avea un scurt contact cu una din persoanele apropiate. Acesta intoarcere este caracterizata in principal ca o intalnire linistita si care ofera sprijin si siguranta.

Exista multe relatari atat in cazul copiilor cat si in cazul persoanelor mature in care acestea sunt salvate de o interventie aparent divina. In principal, aceste relatari sunt adunate sub titulatura de contacte cu “ingeri pazitori”, entitati benefice care ajuta oamenii fie moral sau chiar fizic, de-a lungul vietii. Experientele au darul de a realiza schimbari la nivel mental, psihologic, de perceptie asupra lumii, in cazul persoanelor mature.

copil_4

Copiii pot fi, de asemenea, contactati de entitati locale, caracteristice unui anume loc. Acestea sunt “locuitori” ai acelui spatiu, care cauta fie sa-si indeplineasca anumite scopuri, fie doar companie ca in cazul spiritelor de copii care au ramas captive intr-o anumita locatie. Acestea isi gasesc, de obicei, un partener de joaca si interactiune in copilul nou sosit.

Prietenii imaginari ai copiilor, mai ales aceia descrisi in detaliu sau care indeplinesc actiuni complexe sau transmit informatii inaccesibile copilului, sunt de multe ori fiinte imateriale cu care acesta ia contact. Desigur, avand in vedere ca cei mici au o imaginatie extrem de dezvoltata, este greu de facut diferenta intre un contact si un prieten imaginar foarte bine construit.

Contacte daunatoare si introducerea de entitati malefice prin copii

Unele dintre contactele cu entitati pot fi traumatizante pentru cei mici, nu neaparat prin natura entitatii cat prin contactul in sine sau prin modul acesteia de a apare. Spiritele nelinistite, desi non-malefice, pot provoca o reactie mai intensa celui mic. In cazul acesta, contactul trebuie intrerupt prin diverse mijloace.

In categoria de contacte cu adevarat daunatoare se regasesc acelea prin care o entitate doreste sa ia legatura cu un grup de oameni, facandu-si simtita prezenta, in prima instanta, in viata celor mici. Contactul poate fi prietenos la inceput iar entitatea poate mima un spirit linistit si benefic. Pe masura ce legatura se intareste si aceasta poate avea mai mult acces in lumea reala dar si mai multa influenta asupra celui contactat, relatia dintre cei doi va escalada catre manifestari mai violente si chiar catre ranirea subiectului contactat initial.

Entitatile malefice sunt de obicei cele care isi fac intrarea in lumea reala prin intermediul copilului care este mai deschis catre sfera spirituala dar si mult mai vulnerabil. Acest tip de entitati pot avea scopuri diverse, de la ranirea celor contactati la terorizarea acestora din placere sau la izgonirea lor dintr-un anume spatiu fizic posedat de acestea.

Aceste tipuri de contacte sunt extrem de traumatizante atat pentru adulti cat si pentru copil iar incetarea contactului este recomandata in toate situatiile, fara exceptie. Este recomandata incetarea oricarui mod de interactiune cu prezenta respectiva dar si incercarile de curatare sau chiar abandonare a locatiei respective.

WOMAN IN BLACK 2

Atat copii cat si adultii pot fi apropiati de lumea spirituala, iar unii dintre cei mici isi pot cultiva aceasta capacitate, ajungand astfel, la maturitate, sa fie persoane inclinate catre sau in contact permanent cu latura spirituala a lumii. Toate contactele trebuie gestionate cu atentie avand in vedere ca fiinta umana nu isi poate folosi simturile obisnuite in cadrul acestor intalniri neasteptate. De obicei, acest fel de contacte ar trebui gestionate de catre o persoana care le cunoaste foarte bine, o persoana capabila sa mentina un anumit nivel de protectie fata da dimensiunea spirituala.

Daca ti-a placut articolul, da de veste