Cele mai viscerale criminale in serie

 

Frumoase, mortale, sangeroase! Cine spunea ca femeile sunt sexul slab? Astazi ne propunem sa demonstram ca doamnele sunt la fel de sangeroase si periculoase ca si barbatii. Pregatiti-va sa va infiorati si nu uitati sa respirati adanc. Stiti ce e si mai infricosator? Criminalele in serie de mai jos sunt cat se poate de reale. Si ca o nota de inceput, nu am inclus-o in top pe Elizabeth Bathory, pentru ca noi o consideram o victima colaterala a luptei pentru tronul Ungariei din secolul XII.

10. Leonarda Cianciulli

Leonarda_Cianciulli

Nu exagerez daca spun ca Leonarda Cianciulli e un fel de predecesoare a lui Tyler Durden, doar ca nu facea sapun din grasimea extrasa de la liposuctie. Isi procura singura sursa si o folosea in totalitate. Da, facea sapun si chiar prajiturele din trupurile femeilor ucise. Cianciulli a ucis trei femei intre 1939 si 1940 si chiar a scris o carte, “An Embittered Soul’s Confessions” (“Confesiunile unui suflet amarat“) in care ofera detalii amanuntite asupra crimelor si despre felul in care facea… acel sapun de calitate.

9. Júlia Fazekas

war-widow-cult-color

Julia Fazekas a incurajat localnicele din satucul unguresc Nagyrév sa otraveasca aproximativ 300 de oameni. La randul ei Fazekas a urmat propria reteta si a recurs la otrava pentru a scapa de persoanele nedorite din viata sa. Crimele din Nagyrév se intind pe o perioada de 15 de ani, intre 1914 si 1929, si apar in contextul in care primul razboi mondial chemase la arme barbatii din satucul unguresc. Majoritatea ingerilor mortii erau implicate in relatii adultere cu soldati straini iar sotii intorsi din razboi erau pur si simplu…in plus.

8. Aileen Wuornos

Aileen-Wuornos

Daca ati vazut filmul Monster, pentru care Charlize Theron a luat pe buna dreptate Oscarul pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal, atunci stiti cu siguranta cine e Aileen Wuornos. Daca nu, nicio problema, va spunem noi. Aileen Wuornos a ucis nu mai putin de 7 barbati intre 1989 si 1990. Femeia lucra ca si prostituata si a sustinut ca toate crimele au fost comise in auto-aparare. Pledoaria ei din pacate nu a impresionat juratii, si a sfarsit pe scaunul electric in 2002.

7. Jane Toppan

Jane-Toppan

Era 1901 cand Jane Toppan a marturisit ca a comis nu mai putin de 31 de crime. Asistenta de profesie, femeia adora experimentele cu atropina si morfina. Mai mult decat atat, Toppan se pare ca avea fetisuri cel putin ciudate, caci bolnavii pe moarte ii dadeau o satisfactie sexuala aproape nepamanteana. Dupa ce a fost concediata nu a renuntat la vechile pasiuni si a continuat experimentele. Multi apropiati ai lui Toppan mor otraviti. Mortile ciudate au creat suspiciuni si in cele din urma Jane Toppan e adusa in fata justitiei, unde isi marturiseste ororile.

6. Genene Jones

g_jones

Genene Jones, asistenta la pediatrie, e suspecta in uciderea a nu mai putin de 60 de bebelusi, intre 1971 si 1984. Aparent femeia tanjea dupa laude, asa ca isi injecta micutii pacienti cu digoxin si heparina, urmand ca ulterior sa ii salveze. Va dati seama ca de cele mai multe ori planul nu reusea si micutii mureau. Dar pentru Genene Jones, nu erau decat victime colaterale. Ce mai e interesant de spus despre Jones, e ca servit ca inspiratie pentru Annie Wilkes, celebra antagonista a romanului lui Stephen King, Misery.

5. Mary Bell

marybellAvea doar 11 ani atunci cand a sugrumat doi copii de 3, respectiv 4 ani. Se intampla in Scotwood, Anglia, in 1968. Mai tarziu s-a intors la locul crimei si a gravat cu o lama litera M pe stomacul baietului mai mic. Au urmat si alte torturi si mutilari. Visceralitatea crimelor lui Mary Bell, numita pe buna dreptate Bloody Mary, socase intreaga lume. Pedeapsa initiala era inchisoare pe viata, dar ulterior Bell e eliberata in 1980. Femeia a marturisit ca nu are regrete.

4. Amelia Dyer

Amelia_dyer1893Amelia Dyer e cunoscuta ca si cea mai prolifica ucigasa de copii din epoca victoriana. Cel mai probabil a ucis intre 200 si 400 de copii. Crimele lui Dyer erau practic o afacere – le ajuta pe femeile care nasteau copii nedoriti, desigur in schimbul unui onorariu. Amelia Dyler “se ocupa” de copii care de cele mai multe ori mureau de foame, sau uneori mai repede, atunci cand ucigasa grabea procesul. In 1896 Dyler e prinsa, isi marturiseste crimele, si este condamnata la moarte.

3. Delphine LaLaurie

delphine_lalaurie
Delphine LaLaurie, personaj pe care probabil il cunoasteti din serialul American Horror Story: The Coven, este cea mai celebra ucigasa de sclavi din secolul 19. Zvonurile despre cruzimea cu care Madame LaLaurie isi trata sclavii negrii circulau deja, dar a fost nevoie de un incendiu ca oamenii sa descopere pivnita ororilor, unde mai multe cadavre maltratate atarnau spanzurate de grinzi. Madame LaLaurie s-a retras la Paris, dar numele ei ramane patat cu sangele a catorva sute de sclavi negrii.

2. Belle Gunness

belle-gunness-1
Vaduva neagra Belle Gunness este probabil cea mai fara scrupule criminala in serie din aceasta lista. Belle a ucis cu sange rece cam toti sotii, petitorii si copiii pe care i-a avut. Desigur, au mai fost si alte victime. Numarul total al cadravelor? Undeva la peste 40 de persoane. Belle Gunness a trecut din casatorie in casatorie, acaparand cu lacomie toate proprietatile fostilor soti. Ba mai mult, la un moment dat si-a inscenat si moartea. Cu toate ca martorii au confirmat ca trupul gasit nu apartinea lui Gunness, cazul a fost declarat inchis iar urma lui Belle Gunness a disparut.

1. Myra Hindley

myra-hindley
Oricat de viscerale, de bolnave sau de crude sunt doamnele de mai sus, nici una nu o egaleaza pe Myra Hindley, care impreuna cu partenerul sau Ian Brady, a abuzat sexual, a torturat si a ucis cinci copii, intre 1963 si 1965. Visceralitatea crimelor lui Hindley depaseste orice imaginatie si ne intrebam pe buna dreptate ce orori ar fi urmat daca nu ar fi fost prinsa in 1965, in urma denuntului cumnatului sau. Hindley nu si-a recunoscut initail crimele, dar a fost gasita vinovata si condamnata la inchisoare pe viata. In 1987 revine in atentia presei atunci cand isi schimba marturia si recunoaste ca a fost implicata in toate cele cinci crime. A decedat in arest fiind,  in 2002.

Daca ti-a placut articolul, da de veste