Ce se intampla la hotelul Cecil?

 

640 S. Main Street, Los Angeles. Un hotel ca oricare altul. 600 de camere si preturi acceptabile. Fara un efort financiar deosebit ai putea sa si locuiesti aici. Suna tentant, doar ca hotelul Cecil, cunoscut acum ca si Stay on Main, are un trecut cel putin sinistru. Celebrul hotel sta fara indoiala ca sursa de inspiratie pentru hotelul Cortez, din sezonul 5 al serialului American Horror Story. Nu e un leagan pentru vampiri si nici pe Rudolph Valentino nu o sa il gasiti ascuns printre ziduri, dar Cecil e asociat cu un numar record de sinucideri, criminali in serie, aparitii spectrale si nu in ultimul rand celebrul caz Elisa Lam.

Un trecut tumultos

Era 1924 cand incepuse constructia hotelului Cecil. Se dorea a fi lacasul perfect pentru oamenii de afaceri. Asa a si fost o perioada de timp, de la deschiderea oficiala din 1927 pana in anii 50. Apoi s-a intamplat ceva. O umbra intunecata a inceput sa inconjoare hotelul iar decadenta a inceput sa roada putin cate putin peretii maiestuosului hotel de alta data.

cecil_3Cecil a capat reputatia macabra de locul in care oamenii fara speranta veneau sa se sinucida. Exemplele sunt multe si ne vom rezuma doar la cateva. 22 octombrie 1954, Helen Gurnee moare aruncandu-se de la etajul sapte. 11 februarie 1962, Julia Moore sare de la etajul opt. Un caz ceva mai dramatic de sinucidere dateaza din 12 octombrie 1962 cand Pauline Otton se arunca de la etajul noua si aterizeaza pe George Gianinni, care trecea intamplator pe langa hotel. Amandoi si-au pierdut viata. In 1964, Cecil e asociat cu o crima oribila. Goldie Osgood, o femeie care isi petrecea timpul hranind porumbeii din fata hotelului, a fost gasita moarta in camera in care locuia. Fusese injunghiata, stragulata si violata. Crima ramane si astazi nerezolvata.

Si daca tot vorbim de crime nerezolvate se pare ca Cecil este ultima locatie in care a fost vazuta in viata Elizabeth Short, devenita celebra in urma mortii sale extrem de violente. Trupul neinsufletit al lui femeii, cunoscuta ca si Black Dahlia, a fost descoperit pe 5 ianuarie 1947 pe un camp din Norton Avenue. Detaliile crimei sunt mai mult decat grotesti. Trupul era retezat in doua, aproape golit de sange, colturile gurii fusesera taiate pana in dreptul urechilor si multiple lovituri de cutit ii mutilau pieptul. Ca si in cazul Goldie Osgood, ucigasul lui Elizabeth Short este si astazi necunoscut.

Si criminali in serie…

Dar nu sunt doar crimele si sinuciderile. Cecil a gazduit si criminali in serie.

Richard Ramirez (cunoscut ca si Vanatorul de noapte The Night Stalker) a terorizat orasul Los Angeles, ucigand nu mai putin de 13 femei la mijlocul anilor 80. Toate astea s-au intamplat desigur in timpul sederii sale la Cecil, unde inchiriase o camera pe care platea 14 dolari pe noapte. Ramirez a trait neobservat la Cecil timp de un an de zile. Nimeni nu parea sa sesizeze ceva dubios la el, chiar daca la intoarcere isi arunca hainele insangerate la tomberonul din spatele hotelului.
ramirez_unterweger
Din pacate, Ramirez este nu este singurul criminal in serie asociat cu Cecil. Austriacul Johann “Jack” Unterweger, a locuit la Cecil in 1991 o perioada de cinci saptamani, timp in care a continuat munca lui Richard Ramirez. Aflandu-se in Los Angeles cu pretextul documentarii pentru o carte cu tema criminali in serie, Unterweger isi ia munca mult cam in serios. Ucide trei prostituate in timpul sederii in State, dar avea in spate alte sapte omoruri, comise in Austria.

Cazul Elisa Lam

Era februarie 2013 cand oaspetii de la hotelul Cecil au inceput sa se planga de apa de la robinet. Avea un miros si un gust ciudat. Culoarea se schimbase si apa capatase o nuanta galbuie. Personalul hotelului a pornit cercetarile iar rezultatul anchetei a fost cel putin macabru. Trupul neinsufletit al unei studente de 21 de ani putrezea in rezervorul de apa. Elisa Lam era data disparuta din 31 ianuarie. Ultima inregistrare cu ea dateaza din 1 februarie si ramane probabil una din cele mai ciudate filmari surprinse de o camera de supraveghere. Va invitam sa o vizionati mai jos iar concluziile le vom trage impreuna.

Elisa pare ca e urmarita de o prezenta nevazuta de care se chinuie cu disperare sa scape. Apasa frenetic pe toate butoanele liftului si nimic nu se intampla. Usile refuza sa se inchida. Elisa iese din lift si poarta o conversatie cu aceeasi entitate invizibila. In cele din urma dispare din cadru iar usile liftului se inchid de la sine. Ceva mai tarziu fata isi gaseste sfarsitul la fundul rezervorului de apa aflat pe acoperis. Este necunoscut modul in care Elisa a avut acces la acoperis si a putut deschide rezervorul. O enigma si mai mare o reprezinta modul in care, deja aflata in rezervorul cu apa, fata a reusit sa traga capacul. Ancheta a ignorat aceste intrebari si au concluzionat ca a fost un accident. Cazul a fost inchis. Elisa nu consumase droguri sau alcool si concluzia oficiala a fost ca “probabil” suferea de o tulburare bipolara.

Daca ti-a placut articolul, da de veste