Bantuirile Demonice

 

Frica de demoni este inradacinata adanc in subconstientul nostru inca din cele mai vechi timpuri. Incepand cu legendele din folclor, continuand cu frica patologica a Inchizitiei fata de Diavolul Biblic si terminand cu cazurile de posedari din zilele noastre, oamenii par a interactiona mereu intr-un fel sau altul cu lumea Infernala.

Demonii sunt definiti intotdeauna ca adversarii lui Dumnezeu si in acelasi timp ca adversari ai umanitatii.Sunt intotdeauna cei care ispitesc sau terorizeaza dar in ciuda aceste descrieri simple, interactiunile umane cu astfel de entitati sunt mult mai traumatizante, mai ales ca oamenii se confrunta ori cu ceva in care nu credeau pana atunci ori cu ceva care le da peste cap perceptia despre o lume normala si rationala.

Manifestari si senzatii specifice fenomenului

Spre deosebire de celelalte cazuri de interactiune cu spirite, bantuirile demonice sunt foarte rare si de asemenea se afla la un nivel superior fata de celelalte tipuri, atat din punct de vedere al experientelor cat si a puterii exercitate de entitatea in cauza. De retinut ca in acest caz entitatea nu este umana, nu a fost niciodata, nu are legatura cu cei disparuti iar comunicarea cu aceasta este nociva.

Conform unui site de investigatii paranormale, urmatoarele particularitati sunt specifice unei bantuiri demonice

–          Activitatile neobisnuite sunt concentrate intai asupra copiilor sau animalelor din jurul casei. Copiii si animalele sunt tinte usoare si cateodata entitatea va deveni un fel de prieten de joaca al acestora. Se urmareste astfel preluarea controlului, treptat, al unuia din membrii casei respective.

–          Entitatea va vizita copiii doar cand sunt singuri si vulnerabili.

–          Mirosurile neobisnuite sunt de obicei prezente acestea fiind de obicei dezgustatoare. Ele pot fi asociate cu mirosul de sulf sau putreziciune. Cateodata pot fi auzite maraituri sau ragete.

–          Urmatorul pas e acela in care adultii vor observa lucruri neobisnuite. Entitatea va fi inca non-violenta, facand pe toata lumea sa-i accepte prezenta.

–          Entitatea apare in forma umana dar va avea de obicei dificultati in a intruchipa un om avand in vedere ca nu are nicio legatura cu natura umana. Aceste imperfectiuni vor putea fi vizibile in aparitiile entitatii.

–          Entitatea devine cateodata furioasa fara niciun motiv. Atacurile pot fi realizate prin frica sau atacuri direct fizice (utilizand mediul inconjurator sau direct).

–          Ocupantii locatiei bantuite se pot imbolnavi subit.

–          In cazul in care cineva va veni sa investigheze cazul, entitatea se poate ascunde de acele persoane, astfel dand impresia ca cei din locatia bantuita isi imagineaza lucruri.

–          Entitatea va realiza demonstratii ale fortei ei superioare, va muta lucruri foarte grele sau va face diverse lucruri sa se intample pentru a-si demonstra forta.

In filmul "Exorcistul" Demonul Pazuzu o poseda pe Regan, in varsta de 12 ani.
In filmul “Exorcistul” Demonul Pazuzu o poseda pe Regan, in varsta de 12 ani.

Scopul unic al entitatii este distrugerea fiintelor umane, de aceea niciun mod de comunicare nu este recomandat, fiind inutil.

Metode de introducere si invocare a unei entitati demonice

Invocarea unei astfel de entitati este de cele mai multe ori o gresala sau o combinatie de evenimente nefericite. Contrar filmelor de groaza, nimeni nu s-ar apuca pe cont propriu sa purceada la o invocare deoarece: 1. Ar considera-o o idee foarte proasta, la fel ca orice om normal. 2. Chiar daca ar dori nu ar sti cum sa o realizeze decat in urma unei documentari temeinice sau doar prin incercari aleatorii.

Bantuirile demonice apar de obicei in locuri in care au avut loc violente extreme de-a lungul timpului, in locuri unde au murit multi oameni sau au existat maceluri in masa de fiinte umane. De asemenea in case in care familiile au avut o istorie sangeroasa si unde mai multi oameni sau chiar copii si-au gasit un sfarsit violent. Aparent acest tip de locuri sunt propice pentru intrarea acestor entitati in lumea noastra deoarece forta lor provine in principiu din suferinta umana. Intr-un loc din acaeasta categorie poate avea loc o bantuire multipla. Alaturi de entitatea demonica se pot afla si entitatile non-violente ale unora din oamenii care au decedat in acel loc. Este de obicei usor de facut diferenta intre cele doua tipuri de manifestari.

Entitatile malefice se pot invoca si prin incercarea de a lua legatura cu lumea spirituala. Una din metode ne este foarte cunoscuta din filmele horror, si anume tabla Ouija. Desi pare un mod interesant de amuzament si de a-i speria pe cei care se lasa usor influentati, tabla respectiva, in conditiile necesare poate realiza o legatura cu lumea spirituala, o legatura greu de inchis de catre necunoscatori. Acelasi lucru poate fi spus si despre spiritism. Amandoua metodele pot deschide legaturi cu lumea spiritelor care vor ramane active pentru orice entitate care ar dori sa le acceseze.

Tabla Ouija
Tabla Ouija

Unul din subiectele care apare des in filmele horror atunci cand se vorbeste despre invocarea unei entitati malefice este sacrificiul uman sau al diverselor animale nevinovate. Se spune ca metoda respectiva este eficienta in invocarea entitatilor de tip malefic, probabil din cauza ca ea reproduce mortile violente mentionate mai sus. Entitatea invocata prin astfel de metode este greu sau imposibil de “exorcizat” si va distruge pe oricine interactioneaza cu ea, inclusiv fiinta umana care a realizat invocarea.

Exorcizarea

Exorcizarea apare inca din cele mai vechi timpuri si se afla instransa legatura cu religia, oricare ar fi aceasta. Exista metode de exorcizare in orice credinta sau religie majora a lumii. Aceasta consta in procesul de izogonire a entitatilor din lumea materiala in cea spirituala. Procesul poate fi incununat de succes sau nu, in functie de tipul de bantuire. Entitatile demonice sunt dificil sau chiar imposibil de alungat, in functie de modul in care acestea au luat contactul cu lumea materiala.

De-a lungul timpului am remarcat ca ritualurile de tip catolic si budist au fost cele mai eficiente in curatarea locurilor de prezente malefice, cel putin din cazurile auzite.

Exorcizarea se poate realiza in mai multe cazuri, atat asupra unui loc cat si asupra obiectelor, fiintelor umane, etc. In cazul prezentelor malefice, abordarea acestora cu obiecte sfinte specifice domeniului religios poate duce la violente extreme si nu trebuie incercata de oameni fara o calificare necesara.

Exista cazuri in care cei care vor trebui sa plece din locatia afectata sa fie chiar oamenii sau cazuri tragice in care entitatea este atat de bine legata de o fiinta umana incat aceasta nu poate fi salvata.

Locuri interzise imposibil de debarasat

magical-forest-at-night-1326787-mExista diverse relatari despre locuri care sunt pentru totdeauna imposibil de locuit datorita evenimentelor care au avut loc acolo. In aceste locuri au avut loc de-a lungul istoriei evenimente violente, crime, torturi, executii sau alte fapte abominabile ale oamenilor impotriva semenilor lor. De obicei ele sunt bine marcate in informatia orala a multor popoare sau comunitati pentru a fi evitate de catre ceilalti.

Locatiile respective pot fi atat simple case in care au locuit la un moment dat oameni cat si diverse alte spatii cu roluri diferite. Este de remarcat ca orice incercare de a curata spatiul respectiv de-a lungul timpului s-a soldat cu un esec si ca aceste locuri nu ar trebui vizitate din curiozitate sau cu alte scopuri. Faptul ca legatura cu lumea spirituala in acele locuri este deschisa inca, duce in timp la o agravare a situatiei prezente la inceput care poate avea efecte total necunoscute asupra celor care intervin. Se cunoaste de asemenea ca unele entitati malefice se pot atasa de o fiinta umana, vizitatorii locurilor respective putand transporta cu ei entitati din locatia respectiva catre alte locuri.

Daca ti-a placut articolul, da de veste