Aokigahara – padurea sinuciderilor

La poalele muntelui Fuji se intinde pe o suprafata de aproximativ 35 de kmp o padure peste care domneste o liniste neobisnuita. Aokigahara e intr-adevar o padure majestuoasa – o oaza de verdeata, salbaticie si liniste departe de agitatia marilor metropole nipone. Cu toate astea ceva neobisnuit se ascunde printre copacii contorsionati. In Aokigahara viata nu fructifica. Animalele salbatice evita sa se adaposteasca la umbra deasa a copacilor iar pasarile nu canta niciodata. Nelinistea, moartea si forte intunecate, care vin de undeva de sub pamant, sunt singurele rezidente permanente ale Aokigaharei. Asta desigur, alaturi de sutele de cadavre ale celor care vin anual in padure pentru a-si pune capat vietii.

Locul perfect pentru a muri

Nimeni nu isi explica de ce atat de multi oameni aleg Aokigahara, pe post de ultima destinatie. Magia neagra si linistea de nepatruns se pare ca ii consoleaza intr-un mod straniu pe cei care decid ca viata nu mai are nimic de oferit. Intunericul Aokigaharei ii ademenesti pe sinucigasi si in cele din urma moartea ii imbratiseaza. Padurea abunda in cadavre pe care patrulele de politie si voluntarii fac eforturi sa le gaseasca si sa le scoata la lumina. In multe cazuri, padurea inghite cu repezeala trupurile. In urma raman pantofi, haine, fasii de cort sau alte obiecte personale care amintesc vag de cei care au vizitat Aokigahara pentru ultima oara. Sunt si sinucigasi care lasa in urma o ultima bucata din suflet, scrijelita pe scoarta unui copac sau pe o placuta atarnata de o creanga.

suicide_forest_1

Recent, autoritatile au inceput sa ia masuri disperate pentru a reduce numarul alarmant de mare de sinucideri. In acest scop au fost montate camere de luat vederi si pancarde ce contin mesaje menite sa vina in ajutorul celor care si-au pierdut speranta.

Cativa din cei care au supravietuit unei tentative de sinucidere in Aokigahara au declarat ca ceva i-a atras in mod inexplicabil catre padure, chiar daca se aflau la mii de kilometri departare.

Ceva e in neregula cu Aokigahara

Trecand peste reputatia macabra, se pare ca ceva cu adevarat bizar se intampla in Aokigahara. Numerosii turisti, atrasi de salbaticia padurii si de cavernele adanci si spectaculoase aflate la poalele muntelui Fuji, au intotdeauna probleme de orientare atunci cand trebuie sa strabata  Aokigahara. Busolele si alte instrumente de orientare nu functioneaza, vina fiind atribuita zacamintelor de fier care se gasesc din abundenta in solul vulcanic. Nu e de mirare ca benzi de plastic inconjoara copacii si creeaza poteci ce strabat prin desisul de nepatruns.

suicide_forest_2

Folclorul local spune povesti infricosatoare despre padure, povesti care dateaza cu mult inainte de a incepe lantul de sinucideri. In primul rand Aokigahara este una din locatiile din Japonia unde se practica ubasute, ritual stravechi care presupunea abandonarea persoanelor in varsta sau neajutorate intr-un loc izolat pentru a putea muri in pace. Doar ca mai mult ca sigur nu pacea a fost ultima traire a celor care au murit abandonati in Aokigahara. Iubitorii de paranormal vorbesc despre fantomele victimelor brutalului ubasute, care inca nu si-au gasit odihna. Alte povesti spun ca padurea de la poalele muntelui Fuji ar fi un loc rau in sine, un portal catre lumea de dincolo, care nu ezita sa fie folosit de entitati malefice pentru a patrunde in lumea noastra.

Ce e in neregula cu Aokigahara? Ce ii cheama la moarte pe atatia si atatia oameni? Poate ca cel mai bine ar fi sa nu aflam niciodata…

 

Daca ti-a placut articolul, da de veste