10 semne prevestitoare ale mortii

Chiar daca suntem sau nu constienti de asta, avem nevoia sa stim ca si maine va fi o noua zi din viata noastra. Vrem sa ne trezim bine mersi in patul nostru de acasa si sa ne continuam rutina zilnica. Si cateodata cea mai buna garantie ca asta se va intampla cu adevarat este absenta oricarui semn premonitoriu. Absenta vestilor este un semn bun, in definitiv. Dar ce se intampla atunci cand semnele apar? Pai ar fi bine sa le putem recunoaste. Asa ca iata care sunt cele mai cunoscute 10 semne prevestitoare care anunta moartea.

1. Intalnirea cu dublura

Ce poate mai sinistru decat sa mergi pe strada si sa treci pe langa dublura ta? Desigur, excludem situatia in care ai un frate sau o sora geamana. Te vezi cu coada ochiului pe tine insuti si asta iti ridica parul maciuca. Se spune ca intalnirea cu dublura este un semn prevestitor care anunta moartea iminenta a persoanei in cauza. O poveste celebra a intalnirii cu dublura il are in centru pe Abraham Lincoln. In ziua in care acesta a fost ales presedinte a privit in oglinda si si-a vazut chipul oarecum dublat. Doi Abraham il priveau cu ochii sticlosi ai oglinzii. I-a povestit intamplarea sotiei sale si aceasta a prezis ca va mai prinde si un al doilea mandat dar ca la scurt timp isi va gasi sfarsitul. Ceea ce desigur, s-a si intamplat.

2. Pisicile negre

Chiar daca sunt adorabile si le iubim, trebuie sa recunoastem ca pisicile negre au o latura misterioasa, poate chiar nelumeasca. Nu e de mirare ca de multe ori se spune ca pirsicile negre “simt” moartea si isi avertizeaza stapanii de sfarsitul iminent. Un mieunat prelung al unei pisici negre, exact la miezul noptii este o avertizare ca doamna cu coasa e pe cale sa bata la usa. De asemenea, daca o pisica neagra se aseaza la capul unei persoane bolnave atunci e un semn ca persoana in cauza are sa se sfarseasca in curand. In timpul unei inmormantari, daca o pisica neagra taie calea cortegiului funerar, atunci se mai anunta o moarte in familie cat de curand.

3. Pasarile care se izbesc de geam

E ceva care nu e in ordine cu o pasare care se izbeste de geam. Se spune ca prevesteste moartea, mai ales daca in casa respectiva se afla o persoana bolnava. Aceeasi simbolistica este asociata si cu o pasare care din intamplare intra intr-o camera. Similar se crede si despre un liliac care intra in casa, doar ca spre deosebire de pasare exista o cale de scapare. Daca liliacul este ucis inainte sa paraseasca incaperea atunci pericolul este eliminat.

4. Bufnitele si cucuvelele

Bufnitele si cucuvelele sunt vestitoarele mortii. Cantecul lor preveste moartea celui care o aude sau o moarte in familia acestuia. Uneori suprestitia a mers atat de departe incat simpla prezenta a unei bufnite sau a unei cucuvele este asociata cu moartea unui membru din comunitatea respectiva.

5. Cainii care latra sau urla din senin

Cel mai bun prieten al omului are un al saselea simt. Despre caini se spune ca pot vedea spirite si simt apropierea mortii. Daca un caine latra sau urla fara o justificare anume sub fereastra unui bolnav, atunci acesta e un semn ca bolnavul isi va gasi curand sfarsitul. Uneori cainii simt moartea si de la distanta. Starea de agitatie si urletul nejusticat al unui caine anunta o moarte in familie, asta si daca persoana decedata este departe de casa.

6. Ceasul care s-a oprit

Si ceasurile pot prevesti moartea. Un ceas care a stat sau dimpotriva un ceas care porneste din senin oprit fiind, nu este deloc un semn bun. Un ceas care a cazut din peretele unde era fixat anunta un deces in familie.

7. Cioburi care nu aduc noroc

Se spune ca cioburile aduc noroc dar e bine sa stiti ca asta nu se intampla intotdeauna. Un pahar sau o farfurie care se sparge din senin e un semn rau. Mai rau este daca un pahar se sparge in timpul unui toast. Asta prezice decesul persoanei al carei pahar s-a spart in mai putin de un an. Si daca tot vorbim de cioburi, atentie la tablourile si pozele de familie. Daca sticla unui astfel de tabolu se sparge atunci e posibil sa prevesteasca o moarte in familie.

8. Batai la usa in mijlocul noptii

Ce poate fi mai sinistru decat sa auzi trei batai la usa sau in geam in mijlocul noptii? Va spunem noi ce, sa deschizi usa si sa constati ca nu e nimeni acolo. Superstitiile spun ca in aceasta situatie ciudata insasi moartea iti bate la usa sau la geam ca sa te anunte ca cineva apropiat tie tocmai a decedat sau e aproape.

9. Copaci care prevetesc moartea

Copacii mai “sensibili” la latura spirituala sunt cedrul si piersicul. Cedrul din gradina anunta moartea daca se usuca peste noapte. Cu piersicul este exact invers. Daca un piersic infloreste mult prea devreme atunci este asociat cu aceeasi simbolistica sinistra.

10. Vise premonitorii

Moartea poate fi prevestita si in vis. Iata cateva motive onirice despre care se spune ca prevestesc un deces iminent: caderea dintilor, un cal alb, o lebada alba, a pasi prin noroi sau a te imbaia intr-o apa maloasa si murdara, cerul cu mai multe luni pe cer, a purta pantofi murdari, vechi sau rupti si in cele din urma un sicriu. Ca sa terminam intr-o nota putin mai optimista, simbolistica spune ca daca te visezi mort vei duce o viata lunga si imbelsugata.

Daca ti-a placut articolul, da de veste