10 lucruri despre Stephen King pe care probabil nu le stiai

 

1. Personajul cu care Stephen King se identifica cel mai bine este Jack Torrance. Si asta nu ne mira, stim deja de perioada dificila din viata lui King cand acesta s-a confruntat cu alcoolismul, experienta care l-a inspirat sa scrie The Shining.

2. Cartea The Lurker Of The Threshold, de H.P.Lovecraft este considerata catalizatorul intregii creatii a lui King. Se presupune ca aceasta carte l-a inspirat sa devina scriitor.

3. Sufera de triskaidekafobia, adica teama de numarul 13. Ca urmare, atunci cand scrie nu se opreste niciodata la pagina 13 sau o pagina care este multiplu de 13. Scrie continuu pana cand ajunge la un numar de pagina safe.

4. Si-a aruncat prima ciorna a romanului Carrie. Sotia sa, Tabitha, a fost cea care l-a sprijinit si l-a indemnat sa finalizeze cartea.

5. Este fan al filmelor 28 Weeks Later si Pan’s Labyrinth.

6. Stephen King a scris mai multe carti sub pseudonim. Cel mai cunoscut este Richard Bachman caruia i s-au atribuit Thinner, The Long Walk, Rage sau Blaze.

7. In momentul de fata Stephen King este cel mai ecranizat autor din toate timpurile. Si ca sa va faceti o idee, vorbim de aproape 60 de filme pentru marele ecran (fiind incluse remakeurile si sequelurile) si peste 20 de miniserii.

8. Stephen King este un mare fan Ramones. Romanul Pet Sematary abunda in trimiteri catre formatia americana. De altfel, Ramones isi pun si ei amprenta peste ecranizarea din 1989. Asculta piesa aici

9. Prietenosul Ronald McDonald este una din sursele de inspiratie pentru Pennywise.

10. Stephen King a scris un scenariu adaptat pentru celebra ecranizare The Shining, pe care Stanley Kubrick l-a ignorat complet. Kubrick a preferat sa lucreze la scenariu timp de 11 saptamani alaturi de scriitoarea Diane Johnson.